Kamp om tidenes største kontrakt av bærbare

Staten Michigan har satt i gang et prosjekt for å gi bort en bærbar PC til hver eneste sjetteklassing. Kontrakten er verdt $39 millioner dollar hvert eneste år. I løpet av fire år kan enten Apple eller Dell tjene $156 millioner uten å røre på en finger. Så var det å vinne anbudet på kontrakten da. Det er per i dag kun to aktuelle leverandører av disse maskinene. Det er Dell og Apple selv om HP og Gateway har vist sine interesser i prosjektet de også. Dell er med fordi de er billigst, mens Apple er med fordi sistnevnte betegnes som pionerer innenfor dette området.

Detriot Free Press tror at Apple har et lite overtak på Dell i denne kampen. Dette fordi Apple har stor erfaring innenfor dette området samtidig som om Apple kan vise til gode erfaringer innenfor support til elever på skolenivå fra tidligere prosjekter. Prosjektet i Michigan betegnes som det mest ambisiøse teknologi initiativet på et grunnskolenivå.

Apple har det beste rullebladet. For to år siden vant Apple en tilsvarende kontrakt i Virginia om salg av 23 000 bærbare til ungdomsskole/videregående elever i Henrico County. Og i år vant Apple en kontrakt i Maine om å selge 36 000 iBook bærbare til studenter og elever.

Dell har også begynt å komme for fullt innenfor dette området selv om selskapet ikke kan skryte av kontrakter på samme størrelse som Apple. Det blir uansett mye kniving og vinneren av denne kontrakten er uten tvil veldig heldig. Prosjektet starter forøvrig 1. januar 2004.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen