Kamp om Æ, Ø og Å

I mars i fjor kunne vi fortelle om at det var mulig å forhåndsbestille no-domenenavn med Æ, Ø og Å i navnet. I går åpnet NORID endelig slusene for søknader om domenenavn med nasjonale tegn.

Denne uken, frem til fredag kl 16.00 vil innkomne søknader om domenenavn med nasjonale tegn legges i en trekningskø. Så stenges søknadsmottaket frem til onsdag 18. februar kl 10.00.

Mandag 16. februar vil Post- og teletilsynet gjennomføre en trekning for å bestemme rekkefølgen for behandling av søknader der flere har søkt om samme navn. Spenningen er dermed stor omkring hvem som blir tildelt de mest attraktive domenenavnene.

Fra og med kl 10.00 onsdag 18. februar vil det åpnes for normalt søknadsmottak, hvor søknader da behandles i den rekkefølgen de mottas.

Stor pågang
Daglig leder Egil Fujikawa Nes hos internettleverandøren Webdeal AS kan fortelle om stor pågang den siste tiden. Webdeal var tidlig ute med å tilby forhåndsregistrering av domenenavn med nasjonale tegn.

- Vi har mottatt rundt 500 forhåndsbestillinger på domenenavn med nasjonale tegn, og aktiviteten har økt den siste tiden.

Videre kan Fujikawa Nes fortelle at domenenavnene øl.no og søk.no ser ut til å være svært populære.

NORID har siden i går mottatt omkring 9000 søknader på domenenavn med nasjonale tegn.

Nødvendig med programvare
Det er verdt å merke seg at domenenavn med særnorske bokstaver ikke uten videre vil fungere i e-post-programmer og browsere. Fujikawa Nes hos Webdeal forklarer:

- For å benytte domenenavn og e-post-adresser med de særnorske tegnene, er det nødvendig at man installerer tilleggsprogramvare, en "plug-in". Dette tillater e-post-klienter og internettbrowsere å håndtere disse "spesialtegnene".

Webdeal anbefaler bruk av Verisign i-Nav på dette området. Dette er en gratis programvareløsning for e-post-klienter og browsere som håndterer internasjonaliserte domenenavn (IDN).

Vi påpeker at alle søknader om domenenavn må gå via en registrar. Se også "pressemeldingen" hos NORID.

(kilder: Norid, Webdeal)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen