Kameratelefonene overtar

Flere av de ledende analytiker-selskapene har gått ut med spådommer om at det europeiske markedet for kameratelefoner ville eksplodere dette året, og nå viser ferske tall fra analysebyrået Canalys at det endelig har begynt å løsne skikkelig for salget av kameratelefonene.

Mens det i første kvartal av dette året ble solgt 1,4 millioner mobiltelefoner med integrert kamera i EMEA-området (Europa, Midt-Østen og Afrika), har salget virkelig skutt til værs i andre kvartal med et totalsalg på hele 3,8 millioner kameratelefoner - en økning i salget på formidable 166 prosent!

Det gjenstår dermed liten tvil om at det europeiske markedet er i ferd med å etterfølge Asia, der de fleste telefonene som selges i butikkene allerede kommer med integrert kamera. Flere analysebyråer spår nå at kameratelefonene vil utgjøre 15 prosent av det totale mobilsalget på verdenbasis innen utgangen av dette året.

Interessant nok er det hovedsakelig to aktører som ser ut til å dominere det europeiske markedet for kameratelefoner - erkerivalene Nokia og Sony Ericsson. Mens Nokia står for 42,6% av totalsalget har sistnevnte klart å kapre seg 22,1% av markedet - noe som nesten er en dobling fra selskapets tall for forrige kvartal.

Mye tyder dermed på at selskapets bevisste satsing på dyrere telefoner med avanserte funksjoner som MMS og kamera har vært en suksess. Canalys utpeker spesielt T610 som en viktig årsak til at den svensk-japanske produsenten har klart å kapre en så stor andel av markedet i løpet av så kort tid.

Også Samsung har gjort et solid innhogg i kameratelefon-markedet, og kontrollerer nå 10 prosent av markedet for kameratelefoner takket være kameramodellen V200. Dette tallet vil trolig bare stige i tiden som kommer, ettersom selskapet forrige måned kunne vise frem hele tre nye kameratelefoner som vil ankomme det norske markedet i de følgende månedene.

De siste månedenes salgsutvikling viser at de europeiske forbrukerene er mer enn villige til å betale for kameratelefoner. Dermed er det liten tvil om at produsentene vil streve hardt for å etablere seg i dette, og med teleoperatører som er mer enn villige til å sponse telefonene for å få opp bruken av MMS er det lite som står i veien for en priskrig på kameramodellene.

Bli ikke forbauset om det ligger et par billige kameratelefoner under juletreet dette året, med andre ord.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen