Kameratelefon eller telefonkamera

Altek er ikke veldig kjent som produsent av verken mobiltelefoner eller kameraer. Det er fordi de normalt produserer komponenter til andres utstyr.

Nå har de valgt å lage en enhet med eget navn på, og for å skille seg fra mengden har de laget en telefon med et kamera som i spesifikasjoner minner veldig mye om vanlige kompaktkameraer.

Eller har de egentlig laget et kompaktkamera med telefon?

Er den en telefon eller et kamera eller ingen av delene?
Er den en telefon eller et kamera eller ingen av delene?

Kameraet har en bildebrikke som er like stor som i vanlige kompaktkameraer – 1/2,33 tommer. Oppløsningen er den samme som på kompaktkameraer – 12 megapiksler, og objektivet har 3x zoom, tilsvarende 35-105mm. Det er også funksjoner for ansiktsgjenkjenning, smilefokus og andre vanlige kamera-funksjoner.

Vi vet ikke hvor kraftig prosessering det er i telefonen, men andre telefoner vi har testet lider under for langsom responstid når du skal ta bilder – autofokus er treg, utløserforsinkelsen er alt for lang og lagringstiden er alt for lang. Hvor vidt dette er rettet på i AltekT8680, vet vi ikke, men det vil avgjøre i hvilken grad kameraet er brukbart.

Da jeg viste informasjonen til vår søsterside, Amobil, var responsen derfra at telefonen ikke virket videre avansert, men den er omtrent like stor som en Nokia N97. Mye tyder derfor på at dette er et kamera med telefon, heller enn en telefon med kamera.  Så hvis det er et kamera som kan matche vanlige digitalkameraer på markedet, kan dette sikkert være interessant for noen. Dersom kameraet ikke helt når opp, sitter du med en stor og klumpete enhet med dårlig kamera og dårlig telefon. Det høres ikke ut som noen oppskrift på suksess.

Mer informasjon finner du i dette PDF-dokumentet.

Altek T8680 blir lansert i fastlands-Kina, og det er foreløpig ikke planer om å selge den andre steder. Men blir det suksess, skal man ikke se bort fra at andre kommer etter.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen