Kameratelefon eller telefonkamera?

Sammensmelting
Akam.no reiser til CeBit i ettermiddag for å undersøke nærmere. Dette kameraet kan være begynnelsen på det man har snakket om en tid, nemlig sammensmeltingen av mobiltelefoner og kompaktkameraer.

Lite informasjon er tilgjengelig ennå, for det er bare sluppet koreansk pressemelding, men vi har klart å tyde en del av spesifikasjonene:

Stor bildebrikke
Bildebrikken er 1/1,8”, som er den vanligste brikken i vanlig bruk på kompaktkameraer med denne oppløsningen. Omtrent alle kameraene med oppløsning på 7 megapiksler eller mer bruker brikker av denne størrelsen. Antakelig er selve brikken akkurat den samme som brukes av andre produsenter. Det er derfor ikke noe som tilsier at brikken skal være et problem, slik den har vært på tidligere telefoner. Kameraet har også fått et ordentlig objektiv av samme merke som Samsung bruker på sine digitale kameraer. Det er derfor å forvente at bildekvaliteten er sammenliknbar med disse.

Kamerafunksjoner
Telefonen har også andre typiske kamerafunksjoner, som for eksempel mulighet for manuell fokus, innebygd blits og 2 tommers fargeskjerm. Det er til og med lagt inn mulighet for manuell eksponering med lukkerprioritet, blenderprioritet og full manuell eksponering. MP3-spiller og video-funksjon er det også blitt plass til

Telefonkamera?

Telefonkamera
Ut fra spesifikasjonene ser dette ut som et ganske romslig spesifisert digitalkamera. Vi kjenner lite til telefon-funksjonene, men fra de opplysningene vi sitter inne med nå, likner dette mer på et telefonkamera enn en kameratelefon. Hvis man skal dømme ut fra bildet til høyre ser det også ut som et tradisjonelt kamera

Problemer?
Hvis man ser på størrelsen og vekten, oppdager man fort at denne kombinasjonen koster. Kameraet er 127 x 52 x 27mm og veier 180 gram. Det er ikke et lite kamera, og det er en meget stor mobiltelefon. Det er faktisk mulig å få kamera og telefon hver for seg som ikke veier mer enn dette, og da har man muligheten til å la være å ta med den ene hvis man ønsker.
Vi stiller oss også litt tvilende til om denne enheten kan ha batterilevetid som gjør det funksjonelt. Vi har sett telefoner som må lades annen hver dag, og de har langt mindre skjerm, og tar mye mindre bilder. Men det kan også være at noe av grunnen til den relativt store størrelsen er at det skulle være plass til ordentlig batteri.

Vi gleder oss til å finne ut mer om dette kameraet de nærmeste dagene.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen