Kameraslipp fra Canon

Under en presselansering i Oslo i går presenterte Canon hele sin høstkolleksjon. For når Canon slår på tromma, er det den store de drar frem. Vi snakker godt over tyve nye produkter. Da er det alt fra nye skrivere til kalkulatorer som er perfekte i disse svineinfluensatider.

Det blir ofte vanskelig å finne gullkornene i slike storlanseringer, men i går var det noen åpenbare høydepunkter. Færre megapiksler, dårlig lysforhold og iPhone-inspirasjon er nøkkelordene.

Mindre megapiksler
Canon har blant annet skjønt det mange har snakket om de siste årene. Megapiksler er ikke alt. De har derfor gått fra 14 megapiksler i sin PowerShot G10 til 10 megapiksler i den nyeste modellen, PowerShot G11.

Dette skal selvsagt føre til at det i stedet er lagt større fokus på andre elementer som gjør billedkvaliteten langt bedre. Det er også innebygd Canons nye Dual Anti-Noise System, som skal fjerne enda mer bildestøy.

Nå har også Canon gått tilbake til vribar skjerm i sin PowerShot G-serie. Det har ikke de kameraene hatt siden G6-kameraet kom. Dette vil nok glede mange av de proffene som Canon regner med er interesserte i dette kameraet som sitt kompakte alternativ.Litt overraskende at det ikke er støtte for HD-video kanskje, men det forklarer Canon med at dette først og fremst er et kamera for stillbilder. Da er det fokusert på at dette skal være best mulig, noe som har gått på bekostning av videomulighetene, som er relativt begrensede.

PowerShot G11 skal komme i butikkene i oktober og prisen skal ligge på rundt 5 979 kroner. Les mer om Powershot G11 i de tekniske spesifikasjonene til Canon (pressemelding, teknisk informasjon og produktspesifikasjoner) og hos vår søsterpublikasjon Digit.no.

Kompakt med f/2.0
Det er tydelig et stort fokus på proffene om dagen. For Canon kaller jo nevnte G11 for proffenes kompakte alternativ. Litt småironisk at de da kaller PowerShot S90 for proffenes IXUS. Begge er jo tross alt såkalte kompakte kameraer. Uansett har S90 og tilbakevendingen til en PowerShot S-serie mye å by på.

I likhet med G11 har også S90 Double Anti-Noise-systemet for maksimal støyfjerning. Objektivet det er utstyrt med er et 28mm f/2.0 vidvinkelobjektiv. Det vil si at det har bedre lysfølsomhet enn de fleste andre kompaktkameraer.Kameraet har også en vribar kontrollring på objektivet som skal gjøre det lett å stille inn. Det kan blant annet brukes som en halvmanuell trinnvis zoom (28mm, 35mm, 50mm, 85mm og 105mm), men også til å stille ISO, lukker, fokus, eksponering og blenderåpning.

PowerShot S90 skal komme i butikkene i oktober og prisen skal ligge på rundt 4 699 kroner. Les mer om Powershot S90 i de tekniske spesifikasjonene til Canon (pressemelding, teknisk informasjon og produktspesifikasjoner) og hos vår søsterpublikasjon Digit.no.

Lært av Apple
Det tredje høydepunktet fra Canon i høst er Digital IXUS 200 IS. Her er det tydelig at inspirasjonen fra Apple er stor. Det er nemlig utstyrt med en 3 tommers trykksensitiv LCD-skjerm. Riktignok ikke multitouch som på Apple sin mobil, men med mange andre likheter.

Ikke minst muligheten til å trykke på skjermen for å velge hvor du vil fokusere. Dette slapp nærmest ned som en bombe da iPhone kom med sin nye 3GS-mobil i sommer, og nå har det da også tatt steget over i kameraenes verden.Ellers er det trykkstøtte for vanlige funksjoner som for eksempel å bla seg gjennom bilder, endre eksponering og styre blitzen. Litt overraskende at det ikke var noen åpenbar mulighet til å trykke seg gjennom menyene da vi så vidt fikk trykke litt på kameraet i går, men det skal vi ikke garantere siden det var en relativt kort titt vi fikk.

Optikken har også litt å slå i bordet med. Det er Canons ultravidvinkel kamera med 24mm og 5 ganger zoom. Da vi fikk prøve Panasonic sitt ZX1 med 25mm ultravidvinkel i sommer ble vi veldig glade i det kameraet. Mye på grunn av vidvinkelmulighetene. Canon kan derfor være inne på noe veldig riktig med dette kameraet.

Digital IXUS 200 IS skal komme i butikkene i september i fargene blå, gull, lilla og sølv. Prisen skal ligge på rundt 3 499 kroner. Les mer om Digital IXUS 200 IS i de tekniske spesifikasjonene til Canon (pressemelding, teknisk informasjon og produktspesifikasjoner) og hos vår søsterpublikasjon Digit.no.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen