Kameraskred fra Olympus: Verdensrekorden

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Siste skudd på stammen, Olympus SP-590UZ, får nemlig en zoom med brennviddeomfang fra en absolutt godkjent vidvinkel på tilsvarende 26mm til en tele som tilsvarer hele 676mm brennvidde! Ikke så rent lite imponerende, i og med at dette kan konkurrere med undertegnedes teleskop til omtrent samme pris, og så vidt oss bekjent er dette verdensrekord i zoom hva kompakte ultrazoomkameraer angår.

Blenderen til Olympus SP-590UZ er heller ikke så verst, brennviddeomfanget tatt i betraktning, og største blender er henholdsvis f2.8 på vidvinkel og f5.0 på tele. I tillegg er selvsagt skikkelig bildestabilisering på plass, sammen med en hel del funksjoner man gjerne kjenner best fra speilrefleksverdenene, slik som PASM-modi og 143 valgbare autofokuspunkter.

Oppløsningen blir 12 megapiksler, og skjermen blir 6,9 cm (2,7") med en oppløsning på 230000. Søkeren er elektronisk, men ut over at den har mulighet for diopterjustering og skal dekke 100% har vi ikke mye informasjon om den, så hvilken oppløsning den kan stille med er ennå uvisst.

Olympus SP-590UZ har også innebygget HDMI-støtte for visning av bilder på HD-TVer, men det kan desverre ikke ta opp video i oppløsninger over vanlig VGA. For vanlig stillbildefoto har man imidlertid tilgang til både ansiktsdetektering og Olympus' nye skyggejustering. Mulighet for opptak i RAW er selvsagt også på plass.

Olympus SP-590UZ blir å finne i norske butikkhyller i begynnelsen av mars, til en veiledende pris på kr 3390,-.

PS!
Om tilsvarende 676 mm brennvidde ikke er nok for deg kan du også benytte en teleforsats som gir SP-590UZ en største brennvidde som tilsvarer hele 1149mm. Vil du i tillegg begi deg inn på bruk av digital zoom vil du kunne få en brennvidde som tilsvarer 3380mm, men da riktignok i redusert oppløsning og bildekvalitet deretter.

Ingen tvil om hva Olympus mener SP-590UZ er godt for.
Ingen tvil om hva Olympus mener SP-590UZ er godt for.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen