Kameraskred fra Olympus: Tøffingene

For ikke lenge siden tok vi for oss et av Olympus' vanntette kompaktkameraer og hvordan bruke det og nå har altså Olympus lansert sitt nyeste knippe med vanntette og slagfaste kameraer. I følge Olympus skal de ha bestått prøver som en runde i vaskemaskinen på 40 grader, med påfølgende sentrifugering, filme fra fiskesnøre ti meter under grønnlandsisen, og offroadsykling på tvers av Kreta med kameraet fastmontert på sykkelen.

Det kameraet som tåler mest er Olympus µ Tough-8000, og det gir seg ikke for småting heller. Det er garantert vanntett ned til 10 meters dybde, men kan nok helt sikkert brukes et stykke lengre ned om du er villig til å ta ansvaret selv. Fall fra opp til 2 meters høyde fnyser det også av, såvel som vekt opp til 100 kg og temperaturer ned til - 10 grader C, så man trenger ikke være spesielt redd for å ta livet av kompaktkameraet i daglig bruk, i de fleste tilfeller.

Av mer tradisjonelle kameraspesifikasjoner kan kameraet stille med 12 megapiksler og en 3,6x zoom som tilsvarer 28-102mm ved fullformat. Objektivet er ikke spesielt lyssterkt, bare f3.5-5.1, men det er heller ikke det hovedfokuset til dette kameraet ligger. Bildestabilisator på brikken er det også utstyrt med, og med makroinnstillingen kan man ta bilder med en motivavstand helt ned til 2 cm.

Olympus µ Tough-8000 blir tilgjengelig her til lands fra midten av januar til begynnelsen av februar, til en veiledende pris av kr 3490,-.

Olympus µ Tough-6000 er ikke fullt så tøff, men det er ikke langt unna. Dette kameraet er vanntett ned til 3 meter og tåler fall fra opp til 1,5 meters høyde. Oppløsningen er litt lavere enn på storebroren, med ti megapiksler i stedet for tolv, noe som ikke plager oss nevneverdig i det hele tatt. Spesifikasjonene for øvrig ser temmelig like ut, med det samme objektivet, den samme bildestabilisatoren og den samme skjermen på 6,9 cm (2,7") og 230000 punkter.

Olympus µ Tough-6000 blir tilgjengelig her til lands fra midten av januar til begynnelsen av februar, til en veiledende pris av kr 2690,-.

Pysen i dette selskapet er Olympus µ-550WP, men det er egentlig ikke en pyse i det hele tatt, selv om det ikke har fått TOUGH-stempelet fra Olympus. Det er nemlig ikke støtsikkert, men vanntett ned til 3 meters dybde er det. Objektivet er også et annet enn på de to foregående, og 550WP har fått et objektiv som tilsvarer 38-114mm ved fullformat, med blender f3.5-5.0. Bildebrikken har 10 megapiksler og desverre er den kun utstyrt med juksestabilisering, ikke ekte vare. Skjermen er litt mindre enn de to andre (6,9 cm mot 6,4 cm) men ikke så mye, og oppløsningen er den samme. Minste fokusavstand er 7 cm, i supermakromodus.

Ikke så fryktelig spennende vil man kanskje si, men det er før vi har nevnt prisen. Som du kan se på de to andre kameraene vet Olympus å ta seg betalt for vanntetthet og slagfasthet, men denne lille krabaten som altså ikke er slagfast men derimot er mer enn vanntett nok til at både foreldre og barn kan leke med det både over og under bølgene på sydenferien, koster under halvparten av det Olympus µ Tough-8000 gjør. Olympus har tidligere vist at de er flinke til å presse prisene, og det er akkurat det de gjør med lanseringen av Olympus µ-550WP, som blir tilgjengelig i Norge i februar, til en veiledende pris på kr 1690,-.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen