Kameraskred fra Olympus: Billigkameraene

Olympus' FE-serie for de med litt slank lommebok har også fått sine nye medlemmer i dag, også her tre i tallet.

Den nye toppmodellen i gruppen er Olympus FE-5000, som får 10 megapiksler og samme 5x zoom som Olympus µ-5000. Det har blender f3.5-5.6 og strekker seg fra tilsvarende 36 til 180mm. I tillegg får det ekte bildestabilisering og slikt funksjoner som ansiktsdetektering og Olympus' skyggejusteringsteknologi. Skjermen er på 6,9 cm (2,7") og har 230000 punkter.

Olympus FE-5000 har dermed mange av de funksjonene man finner på Olympus' kompaktkameraer i en høyere klasse, og det til en veiledende pris på kr 1490,-. Kameraet finnes i hyllene i slutten av januar.

Olympus FE-3010 er et hakk billigere, men får flere megapiksler. 12 stykker er det utstyrt med, og vi hadde vel helst sett at Olympus holdt seg litt mer i skinnet på akkurat dette her. Masse megapiksler i billige kameraer er sjelden noen suksess hva bildekvaliteten angår, og det må vel betraktes som et rent konkurransetiltak i dette tilfellet. Foruten dette får Olympus FE-3010 et 3x-zoomobjektiv med tilsvarende 36mm som største vidvinkel, og uten bildestabilisator. Foruten dette har kameraet mange likhetstrekk med FE-5000, og har blant annet den samme ansiktsdetekteringen og en identisk skjerm.

Olympus FE-3010 kommer i butikkene i begynnelsen av mars og får en veiledende pris på kr 1290,-.

Olympus FE-45 blir det absolutt billigste kameraet i gruppen, og får en veiledende pris på kr 990,- når det blir å finne i hyllene i slutten av januar. For den prisen får man et kamera med 10 megapiksler og samme 3x optiske zoom som vi finner på FE-3010. Skjermen vil være litt mindre, 7,6 cm (2,5"), men forskjellen er ikke stor og oppløsningen er den samme.

Foruten prisen har FE-45 en stor fordel, og det er at det benytter AA-batterier. Slike kan man finne nær sagt hvor som helst i verden, og selv om kapasiteten ikke er all verden på dem, så vil man sjelden gå glipp av blinkskuddene på grunn av manglende strøm i alle fall.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen