Kameraprodusenter rammet av tsunamien

Akam har tatt en ringerunde til kameraprodusentene for å forsøke å finne ut i hvilken grad de er rammet av tsunamien i Japan.

Heldigvis ser det ut som det stort sett er små eller ingen skader, og det er ikke meldt om personskader hos produsentene.

Fra jorskjelvet i Szechuan i Kina.
Fra jorskjelvet i Szechuan i Kina.

Det er fullstendig kaos i de rammete områdene, og det er vanskelig å få tak i sikker informasjon. Det vi kan anta med stor grad av sikkerhet er at forsyninger og logistikk vil lide. Mange veier og flyplasser er ødelagte og dette kan fort ramme leveringen av utstyret. Så selv om produksjonsutstyret er i orden, kan det likevel blir leveringsproblemer.

Canon sier at produksjonen deres ikke er rammet, men det har kommet meldinger om mindre skader på fabrikker. Nikon har sendt ut en offisiell uttalelse om at de ikke har fått rapporter om personskader, men at de undersøker skader på fabrikkene. Det skal være noe skader men ikke omfattende. Eva Gullerud i Nikon Norge sier til Akam at det er imponerende at skadene ikke er større, i og med at de har fabrikker midt i ”smørøyet” for tsunamien.

Bente Vikenes i Fujifilm kan fortelle oss at vårt testeksemplar av X100 blir forsinket fordi flyplassen det skulle sendes fra var oversvømmet. De kjenner ikke til om det er skader på fabrikken, men vil ha mer informasjon på mandag.

Vi har ikke klart å få tak i Panasonic. De andre produsentene har ingen informasjon, men presiserer at dersom det var vesentlige skader, ville de ha hørt om det.

Vi må derfor anta at kameraproduksjonen ikke rammes i større grad enn problemene som oppstår med forsyninger, transport og annen logistikk.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen