TEST: Kameramonsteret
Test

Kameramonsteret

Testresultater

LG KG920

Positive ting Meget bra kamera, god skjerm og ekstra batteri
Negative ting Funksjonsfattig om du ser bort fra kameraet. Tung og stor.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 3
Design
Design score : 4

Testresultater

LG KG920

Positive ting Meget bra kamera, god skjerm og ekstra batteri
Negative ting Funksjonsfattig om du ser bort fra kameraet. Tung og stor.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 3
Design
Design score : 4
Vi er fulle av forventninger i det vi pakker ut testeksemplaret av LGs kameramobil KG920. Vi merker oss at den er større enn de fleste nye mobiltelefoner, og at alle knappene er plassert litt annerledes enn vi er vant til. I det vi snur telefonen rundt dukker det opp noe som ser ut til å være et fullblods digitalkamera. Men det overrasker oss at linsen, selv på denne mobiltelefonen med 5 megapiksler bildeoppløsning, ikke er stort større enn et knappenålshode. Ved siden av linsen sitter et lys for autofokus, og i underkant sitter en liten blits.

Ellers ser det ut som om telefonen har et skyvedeksel på baksiden, slik vi kjenner fra mange tradisjonelle digitalkameraer. Men i dette tilfellet er det bare batteriet som er utformet slik. Eller kanskje vi skal si batteriene, ettersom LG i sin visdom har lagt ved et ekstra batteri i esken. 

Ekstra batteri
I esken finner vi også en egen ladestasjon for ekstrabatteriet. Det er smart, for på den måten kan dette batteriet lades uten at du må plugge noe til mobiltelefonen. Ikke at batterikapasiteten er så dårlig, men skal du knipse mye går det jo fortere unna på batteriene.

Ellers følger det med et stereo headsett med fjernkontroll for musikkavspilling på ledningen. Settet har 3,5 mm jack for den som foretrekker å bruke egne headsett. USB-kabel, programvare for PC og en pussig sak til å pusse linsen med fantes også i boksen.

Det mest spennende med denne mobiltelefonen er selvsagt kameraet, så vi tar for oss dette først.

Kameraet har en rekke knapper for hurtig tilgang til ulike funksjoner. Knappene sitter alle slik at de peker opp når du bruker mobiltelefonen som kamera. Kameraet kan veksle mellom stillbilder, video og seriebilder. Videokameraet tar 30 bilder i sekundet, men bildene komprimeres mye, og kameraet er svært følsomt for bevegelse. Dreier du deg mens du filmer vil bildet hakke mye. Videofunksjonen er med andre ord ikke særlig mye bedre enn det vi er vant med fra mobiltelefoner. 

Instillinger
I stillbildemodus kan vi velge mellom flere ferdigprogrammerte innstillinger. Disse er auto, nærbilde, portrett, landskap, sport, skumring og AE. Blitsen kan stilles inn til å fjerne røde øyne. Lysfølsomheten kan stilles manuelt på 100,200 eller 400 ISO. Du kan også velge komprimeringsgrad og oppløsning på bildene. Ønsker du det kan du til og med ta bilder med ramme.

Kameraet kan dreies slik at tastaturet havner på baksiden, og objektivet dukker opp under skjermen. Greit om du skal ta selvportrett, ellers har det liten nytte. Du kan ta bilder med kameraet delvis rotert, og dermed slipper du å bøye deg ned om du skal ta undervinklede bilder. Men kameraet kan bare roteres i en retning, og dermed kan du ikke kikke opp i skjermen mens du fotograferer med kameraet over hodet.

Vi knipset en del bilder med kameraet i auto-modus. Du kan selv se disse bildene i originalformat ved å klikke på ett av de små bildene til høyre.

Bildene tåler ikke sammenlikning med ”vanlige” 5 megapiksler kameraer, rett og slett fordi optikken ikke er god nok. Men sammenliknet med andre mobiltelefoner er de ikke overraskende svært gode.

Dårlig løsning
Synkroniseringen av mobiltelefonens adressebok mot Outlook er litt spesiell. Du må først laste alle Outlook-kontaktene dine inn i en egen applikasjon fra LG, og deretter koble deg tilsvarende mot mobiltelefonen. Men hvordan vi skal få kontaktene fra Outlook og over i telefonen er en gåte. Vi kan ikke kopiere dem, synkronisere dem eller skrive dem inn en og en i PC-grensesnittet. Her er det åpenbart noe som er galt med programvaren.

Å overføre bilder og annet innhold til telefonen gjøres enklest ved å la telefonen dukke opp som masselagringsenhet i Windows utforsker. Det skjer automatisk når du kobler mobil og PC sammen. 

Bra kamera, middelmådig mobil
Om KG920 er et råskinn på bilder, så henger den etter på en del andre områder. Vi kunne ha tenkt oss 3G, WLAN eller i alle fall EDGE i en slik mobiltelefon, ettersom bildefilene blir store å sende i mobilnettet.

En annen hake er knappene. Telefonens størrelse til tross – her er det bare et knøttlite tastatur å skrive meldinger på. Vi merker oss også at vi ikke får automatisk stor bukstav etter punktum, og at det ikke finnes en knapp å trykke på for å gjøre bare første bokstav stor. Ellers fungerer ordboka greit.

Mellom de to knappene for rør av og på sittter tre små knapper som har ulike funksjoner avhengig av hvilken applikasjon du bruker. Det fungerer greit, selv om det er uvant at disse menyknappene sitter så langt under skjermen. 

Menyene i telefonen er pene, og skjermen er med sin oppløsning på 240x320 punkter både skarp og lesbar. Telefonen er imidlertid langt tyngre enn kameramobilene Nokia N73 og Sony Ericsson K800i. Disse kan riktig nok ikke konkurrere på antall megapiksler, men skal du skrive ut bildet i 10x15 cm vil du neppe merke særlig forskjell.

Bluetooth, et par spill (ZooZoo og Othello) og de vanlige klokkefunksjonene med alarm – det er ikke mye å skryte av. Det er heller ikke e-postleseren, som bare har begrenset nytteverdi.

For spesielt interesserte
Alt i alt er dette en mobiltelefon for den som vil fotografere med mobiltelefonen, og som synes det er viktig å ha mange innstillingsmuligheter. Telefonen er også en god MP3-spiller. Men for proffbrukere som går mye på nett, sender mange meldinger eller vil holde mobilen oppdatert mot PC blir det for spedt.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen