Kameramobiler overtar

Det ble solgt 257 millioner kameramobiler på verdensbasis i 2004. Det innebærer at det ble solgt fire ganger så mange kameramobiler som vanlige digitale stillbildekamera på verdensmarkedet.

Forbi tradisjonelle kamera
Det er i en ny rapport fra analysebyrået Strategy Analytics at man kan lese at kameraer for tiden selges i størst grad som mobiltelefoner og ikke som vanlige digitalkameraer.

Totalt sett ble salget av kameramobiler tredoblet sammenlignet med året før. Men Nokia er ikke like dominerende i dette markedet som i resten av mobilmarkedet, men den finske mobilgiganten er fremdeles størst også på kameramobiler med 18 prosent av verdensmarkedet. Motorola er også her nummer to med 17 prosent, og Samsung er tredjemann med 13 prosent.

Fremdeles er VGA-kamera det mest vanlige i kameratelefonene som selges, men i følge Strategy Analytics kommer telefoner med megapikselkamera til å være det som vil være toneangivende innen mobilsalget fremmover. Tre av ti mobiltelefoner som selges i 2005 kommer til å bli kjøpt på grunn av det innebygde megapikselkameraet, spår Strategy Analytics.

Det kommer likevel til å drøye før minnekort vil være standard i mobiltelefoner i følge analysebyrået. Dette mener de ikke vil skje før i 2007.

Totalt sett økte mobilsalget kraftig i 2004. Hele 16 prosent flere mobiltelefoner ble solgt i verden i 2004 sammenlignet med 2003.

Tallene viser at det ble solgt 68 millioner digitalkamera på verdensbasis i 2004, mens 257 millioner kameramobiler ble solgt i samme tidsrom. Dette gir en vekst på hele 206 prosent sammenlignet med 2003.

(Kilde: Strategy Analytics)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen