Kameramobiler mot kriminelle

En 15-årig gutt fra New Jersey opplevde sist uke at en bil senket farten ved siden av ham og en ukjent mann spurte om han ville sitte på. Gutten valgte klokt nok å takke nei. Mannen i bilen gav seg derimot ikke, og begynte å komme med seksuelt relaterte forslag og tilnærmelser. Nå fattet den snarrådige gutten mistanke om hvilken type denne mannen var, og knipset et bilde av mannen, samt bilnummeret, med en kameratelefon han hadde i lommen.

Den ustabile sjåføren reagerte med å hoppe ut av bilen og ta tak i gutten, og det ble et basketak. 15-åringen greide heldigvis å komme unna, og tok kontakt med politiet, der han fikk lagt fram bildene han hadde tatt med telefonen sin som bevis. Etter kort tid hadde politiet arrestert vedkommende, takket være 15-åringens snarrådighet og kameratelefonen hans.

De seneste månedene har det vært mye diskusjoner rundt dette med kameratelefoner, der man har vært bekymret over bruken av disse, samt hvordan samfunnet vil utvikle seg når alt av hendelser blir foreviget. Nå håper vi bare på flere solskinnshistorier av samme typen som denne, slik at man faktisk får litt fokus på de mange positive sidene ved kameratelefonene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen