Kameramarkedet faller som en stein i Norge
(Bilde: Sony)

Kameramarkedet faller som en stein i Norge

Vi har nå den største nedgangen i hele Europa.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Selv om vi i april kunne melde om et lite oppsving i salget av speilløse kameraer, har salget av de øvrige kameratypene befunnet seg i en langvarig, nedadgående spiral.

I fjor sommerrapporterte flere store kameraprodusenter at de måtte nedjustere salgsforventningene sine på grunn av sviktende salg, og senere ble det meldt at den japanske leveransen av kameraer til det globale markedet falt med saftige 38,7 prosent i løpet av fjorårets første ni måneder.

Fortsatt kraftig nedgang - og verst i Norge

Det er ingen tvil om at en negative trenden fortsetter med uforminsket styrke, og nå viser det seg at det faktisk står ekstra ille til i vårt eget land når det gjelder kamerasalget.

Avisen Teknisk Ukeblad melder nemlig at Norge hadde en nedgang i kameramarkedet på hele 43 prosent i løpet av det første halvåret i år, noe som visstnok er det største fallet i hele Europa.

I rene tall betyr dette at det i Norge ble solgt kun 67 000 kameraer i løpet av perioden, mot 185 000 i første halvåret 2011. Tallene gjelder for ordens skyld både system- og kompaktkameraer.

Speilrefleks synker mest

Det er speilreflekskameraene som opplever den største tilbakegangen, med hele 49 prosent. Dernest går kompaktkameraene tilbake med 44 prosent. De speilløse systemkameraene er forskånet for det verste fallet og har en nedgang på bare 5 prosent.

Ikke overraskende er det den stadig økende populariteten til smarttelefoner som oppgis som en av de viktigste årsakene til at interesseren for vanlige kameraer er sterkt synkende. I tillegg er kameramarkedet trolig også i ferd med å simpelthen bli mettet.

Tapene gjør at produsentene må omstille seg:
Nikon er nå blant dem som skal rydde kraftig opp »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen