(Bilde: Istockphoto, Bonzart / Montasje: Akam)

Lager kameraleketøy med tilt-shift

Dette kameraet gir deg miniatyreffekt uten at du behøver å tømme lommeboka.

Å få scener til å se ut som miniatyrer ved å bruke tilt-shift-effekter har blitt stadig mer populært på sosiale medier. I de aller fleste tilfeller er dette laget ved bruk av en mobiltelefon og et filter. Denne effekten kan selvfølgelig oppnås ved å bruke systemkameraer også, men da vil det gjerne koste noen tusenlapper for objektivet.

Les også: Skråblikk med tiltshift fra Samyang

Nå har firmaet Bonzart utviklet et digitalkamera som skal kunne ta tilt-shift-bilder uten at det skal koste forbrukeren høyrearmen.

Kameraet selv.
Kameraet selv.

Bonzart Ampel ser ut som et gammeldags to-øyet speilrefleks, men er ifølge produsenten selv toppmoderne. Kameraet er bygget rundt en 1/3,2 tommer stor CMOS-brikke med fem megapiksler. Det skal også kunne ta HD-video i 720p. Siden det er to objektiver montert på dette kameraet må de også gjøre noe. Det ene skal visstnok ta vanlige bilder, mens det andre blir brukt til å ta bilder med tilt-shift-effekt.

For å beholde retrofølelsen er søkeren, som er en LCD-skjerm, på toppen av kameraet akkurat som de var før i tiden. Bilder kan man ta i formatene 1:1 eller 4:3, og det skal være en del forskjellige filtre innebygget.

Les også: Ti fotografiske klisjéer

Bonzart mener selv at dette kameraet ikke bare er et leketøy, men også skal kunne brukes til seriøse ting. Vi i Akam er vel ikke helt overbevist. Prisen for moroa skal ligge på omtrent 180 dollar (1 092 kroner) pluss frakt, og man får kun kjøpt det på nettet.

Eksempelbilde.
Eksempelbilde fra Bonzart Ampel

Kilde: Petapixel

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen