Kamerafeil i W810i

Det høres kanskje ut som en aprilspøk, men problemet er reelt. Flere eiere av Sony Ericsson W810i får ikke tatt bilder av gress og andre grønne flater.

Problemet oppstår når du prøver å ta bilde av flater med mer enn 3/4 grønnflate i seg. Før du hører lukkerlyden låser kameraet seg, og du kan verken lukke kameraet eller avbryte fotosesjonen.

Da vi prøvde å gjennomføre prosedyren med det eksemplaret av W810i som vi har liggende, oppsto samme problem. Hvis vi prøvde å ta bilde av bare gress, eller flater som var dekket av mer enn 3/4 med gress frøs kameraet, og vi klarte ikke å avbryte uten å måtte skru av telefonen. Telefonen klarte selv å lukke kameraet etter vel 30 sekunder til ett minutt.

Ingen øvrige programmer eller oppgaver skal være rammet av problemet. Vi kjørte for eksempel både mp3-spiller og radio i bakgrunnen uten problemer, selv om kameraet frøs.

Årsaken til problemet er ukjent, men stadig flere brukere har kunnet opplyse at også deres telefon er rammet. Etter at Amobil ble gjort kjent med problemet i dag tidlig har flere eiere av telefonen kunnet opplyse at også de er rammet.


Hit men ikke lenger; grønnere bilder enn dette får telefonen til å fryse

Kjenner ikke til problemet

Da vi ringte til Sony Ericsson for å få mer informasjon, hadde ikke de hørt om problemet før.

- Nei, det har jeg ikke hørt noe om, sier André Seielstad ved Sony Ericsson Norge. Han presiserer at det er første gang Sony Ericsson Norge er blitt gjort kjent ved problemet.

Heller ikke ved Sony Ericsson Norden kunne noen uttale seg om problemet. - Det er ukjent for oss, og jeg kan ikke kommentere noe jeg ikke kjenner til, sier Jacob Ryden, produktsjef for Sony Ericsson Norden.

Han presiserer videre at Sony Ericsson skal se på problemet og finne ut hva problemet er.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen