Kameraet ditt kan bli hacket
(Bilde: Montasje: Canon/iStock)

Kameraet ditt kan bli hacket

Digitale kameraer kan brukes til overvåkning - uten at brukeren vet det.

Det blir stadig lettere å dele bilder eller styre kameraer trådløst. Flere og flere digitalkameraer har fått innebygd Wi-Fi, og det er også mulig å bruke SD-kort med trådløs sender eller eksterne enheter med samme mulighet. Det produsentene ikke har utviklet tilstrekkelig foreløpig er sikkerheten til disse funksjonalitetene.

Sikkerhetsforskerne Daniel Mende og Pascal Turbing ved den tyske forskningsgruppen ERNW har funnet ut at de trådløse mulighetene har mange sikkerhetshull og at de slett ikke er vanskelig å hacke. Kameraene kan bli gjort om til overvåkingsenheter som sender bilder, video og annen tilgjengelig informasjon til hackerne.

Canon EOS-1D X, nå også som overvåkningskamera, uten at eieren vet om det.
Canon EOS-1D X, nå også som overvåkningskamera, uten at eieren vet om det.Foto: Canon

Mende og Turbing brukte Canon EOS-1D X for å teste ut angrepsmulighetene. Ikke bare klarte de å få all mulig informasjon fra kameraet, men de kunne ta full kontroll over kameraet og alle innstillingene fra en annen enhet.

Forskerne vil vise frem forskningsresultatene på årets utgave av HITBSecConf-konferansen som går av stabelen i april. Deres råd til brukere av trådløse kameraer er å kun bruke passordbeskyttede Wi-Fi-nettverk av typen WPA.

Les også: Canon EOS-1D X - rekordknuseren

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen