Kameraer utenom det vanlige

Kameraer utenom det vanlige

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Fra tid til annen kommer det ut fototeknikker og nye kameraer som tar bildetagning til nye høyder. Mens noen av teknologiene kommer til å bli store hits blant fotografer verden over, vil andre ha kort levetid eller bli noe for de spesielt interesserte. Her er det noen som er verdt å nevne:

Les også: Fotoalbum med videomuligheter

Industrifirmaet Lucas Ainsworth lager alt fra hobbykniver til vandrende pappfigurer. Imidlertid er det konseptkameraet deres, Capture 180 Camera, som får mest oppmerksomhet blant fotografer. Som navnet tilsier tar kameraet 180 graders bilder ved hjelp av et fisheye-objektiv og man skal kunne, ved å flytte den store LCD-skjermen på baksiden, se ulike deler av bildet. Capture 180 Camera skal også få kudos for flott design. Pris og tilgjengelighet står det ingenting om,

Ikke bare skiller designen seg ut fra tradisjonelle kameraer. “Underabove” tar bilder både under og over vannet ved hjelp av to separate objektiver. Dette konseptkameraet er designet av Han In Kyung og har en egen, vanntett LCD-skjerm. Kameraet inneholder også en blits og et tidsur og passer ypperlig til selvportrett, ifølge produsenten.

Les også: Takket nei til Adobe Photoshop i 1988

"Verdens tynneste, 1080p HD-videokamera, som også er et 14 megapikslers digitalkamera på størrelse med et kredittkort”

Det er dette produsentene av Poco Pro-kameraet hevder om denne lille saken på sine hjemmesider. Kameraet legger vekt på at det skal være enkelt å betjene, og der dermed fullautomatisk, ifølge produsenten. Med et eget Micro SD-minnekort skal man kunne lagre opptill 32 GB data. Kameraet er tilgjengelig for 150 pund eller 1360 kroner etter dagens valutakurs.

Les også: Skjerm som simulerer fargeblindhet

Og hvis det kun er størrelse det er snakk om, er dette Canon-kameraet på størrelse med en ring nok et bidrag. Med det passende navnet Every Stalkers Dream, er konseptkameraet som tatt fra en spionfilm fra Hollywood. Konseptkameraet ble det lagd et par eksemplarer av i 2006, men har ennå ikke blitt tilgjengelig kommersielt.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen