Kameraer produseres som aldri før

Kameraproduksjonen er nesten doblet siden i fjor.

Kameraproduksjonen er i stor vekst om dagen. Og det er spesielt systemkameraer, kameraer med utskiftbarn optikk som øker i antall.

Nylig slapp CIPA månedstallene for kameraproduksjon i august i år. Det er når disse sammenlignes med fjoråret at det blir riktig så interessant.

Det viser seg at produksjonen av systemkameraer nærmest har doblet seg, sammenlignet med august 2010. Hele 99,5 prosent flere systemkameraer ble produsert i august 2011 sammenlignet med fjorårets åttende måned. Totalt ble nærmere to millioner systemkameraer satt sammen på samlebåndet i august.

Økningen i produksjon av kameraer med innebygget optikk var derimot mer beskjeden, med sine 13,7 prosents økning for august måned i forhold til i fjor. Samlet har den totale kameraproduksjonen økt med 22,3 prosent i samme tidsrom.

Det var lenge fryktet at vårens jordskjelv og påfølgende tsunami som rammet Japan kom til å få konsekvenser for kameraproduksjonen i landet. De nye produksjonstallene ser ut til å vise at fabrikkene absolutt er tilbake på beina igjen.

Les også: Kameraprodusenter rammet av tsunamien

Kommentarer (5)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen