Det er visst ikke alle politimenn i USA som følger dette skiltet.
Teknofil
Det er visst ikke alle politimenn i USA som følger dette skiltet. (Bilde: Shutterstock)

Kameraer fikk henne frikjent fra fyllekjøringsanklager

Stygg ulykke viste seg å være politibetjentens feil.

Overvåkning er et mye omdiskutert tema i dagens samfunn, og kameraets hyppige utvikling gjør at man aldri kan vite om man blir filmet. Men slike overvåkningsbilder kan være gull verdt i det offentlige rom, noe en amerikansk kvinne nå er et levende bevis på.

Vi skal igjen over til de forente stater og en urovekkende politihistorie. Denne gangen skal vi til Wisconsin og høre om en 25 år gammel kvinne som var involvert i en alvorlig trafikkulykke med en betjent fra Sheriff-kontoret i Milwaukee.

Ble siktet for fyllekjøring etter kollisjonen

Det som skjedde var at sheriffens bil kom fra en sidegate, og kjørte rett inn i siden på kvinnens bil i stor fart. Kvinnen overlevde, men brakk blant annet nakken, samtidig som bilen ble totalvraket. Hun var såpass skadd etter kollisjonen at hun ble kjørt rett til sykehus, uten at man kunne gjennomføre promilletest på stedet.

Allikevel ble hun i etterkant av kollisjonen arrestert av politimannen for å ha kjørt i beruset tilstand, en tiltalte som stod helt inntil nå nylig. Da dukket nemlig en video fra et overvåkningskamera opp, som viste hva som faktisk skjedde.

Kvinnen har hele tiden betrodd sin uskyld, og forklart at hun var kliss edru. Til slutt beviste resultater av blodprøven som ble tatt på sykehuset at hun snakket sant, samtidig som det viste seg at det var politimannen som var skyld i hele ulykken.

Politimannen er fortsatt aktiv

Overvåkningsvideoen viste nemlig at det var politimannen som hadde oversett et stoppskilt, og dermed bare bruset ut i gaten – og inn i bilen til kvinnen. I Amerika er slike stoppskilt tilsvarende de få vi har i Norge veldig vanlig, og betyr at man skal stoppe helt før man kjører videre.

Sakens kilde forteller at politimannen i etterkant av at videoklippet ble kjent, innrømte at han var skyld i ulykken. Straffen hans ble ni dager med tvungen ferie fra jobben, før han igjen kunne returnere til sitt dagligdagse arbeid.

Dette til tross for at han hadde løyet og anklaget en uskyldig kvinne for å kjøre i fylla, vel vitende om at det var han selv som var årsak i ulykken. Kvinnen har dog gått til rettssak mot den aktuelle politimannen, så siste ord er nok neppe sagt her.

I et annet tilfelle var det definitivt bilisten som hadde skyld i ulykken:
En australsk sjåfør sa til politiet at hun var sint på syklisten hun kjørte på
»

(Kilde: ArsTechnica)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen