Kamera-team avslørte taktikken til Dota 2-lag
Teknofil
(Bilde: Dota 2)

Kamera-team avslørte taktikken til Dota 2-lag

Turneringspotten var på over seksti millioner kroner.

Hadde det blitt stor oppstandelse dersom et mediebyrå hadde snikfilmet i garderoben til Tyskland i forkant av VM-finalen mot Brasil – for å deretter laste det opp på nettet?

Svaret på det er antageligvis ja, samtidig som noen kanskje vil mene det er en dustete sammenligning. E-sport er ikke like stort som fotball, men når det spilles om en premiepott på over 60 millioner kroner, så vil du gjerne ha kampplanen for deg selv.

Det fikk ikke det kinesiske Dota 2-laget Team DK, som for øvrig er rangert som et av verdens beste i spillet. Et kamerateam filmet «uheldigvis» deler av taktikkmøtet deres i et lukket rom, for å deretter laste det opp på YouTube.

Laget skulle møte et annet storlag i neste kamp, nemlig Evil Geniuses, som da fikk god hjelp i forkant av matchen til å forberede seg. Det skulle uansett ikke hjelpe, ettersom Team DK allikevel dro i land seieren.

I etterkant har både spillere og fans av Dota 2 reagert på opplastingen, og mange mener at laget nå er mer sårbare i fremtiden ettersom sentrale taktikker har blitt delt med omverdenen. Turneringen det er snakk om heter The International, og sluttspillet går av stabelen i USA fra 18 til 21. juli.

Det var det kinesiske selskapet Gamefy som stod bak lekkasjen, og de sendte nylig ut et brev der de la seg flat for hendelsen.

Seerne måtte varsle politiet om ran:
Her blir hun ranet mens hun spiller Dota 2 »

(Kilde: Polygon)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen