Kameleon møter telefon

Store fargeskjermer og animerte menyer finner veien til stadig flere mobiltelefoner, og med muligheten for spreke skjermbilder er det naturlig at man også har muligheter for å gjøre en personlig vri på menyutseendet.

Jeg vil bestemme selv!
Flere av Sony Ericssons telefoner støtter bruken av såkalte temaer. En pakke med bakgrunnsbilde, knapper og andre menyelementer i bestemte farger og utseende. Man for eksempel skifte tema etter humør eller anledning. Om det er sirkus i byen er kanskje glade farger og et klovnebilde tingen, om man er tung til sinns kan triste farger og et dystert bilde kanskje føles riktig.

Men hva om telefonen selv sjekket omgivelsene og skiftet til et passende utseende? Nettopp slik teknologi arbeider nå svensk-japanske Sony Ericsson med.


Grønt er skjønt.

Idéen er langt i fra ny. Både kameleoner og blekkspruter har i lang tid hatt stor suksess med sin evne til å forandre utseende etter omgivelsene. En telefon utstyrt med den nye teknologien, vil bruke kameraet til å ta bilder for å sjekke hvordan omgivelsene ser ut, så lage et tema basert på fargene den fant i bildet, og videre sette det som aktivt tema.

På en tur i skogen vil telefonen typisk registrere en del forskjellige grønnfarger. Et sannsynlig tema vil dermed bestå av nettopp ulike grønnfarger og kanskje et vakkert tre blir valgt ut som bakgrunnsbilde.

Man har også mulighet til å ganske enkelt la telefonen skifte ut bakgrunnsbilde ved jevne mellomrom, for eksempel en ny bakgrunn hver dag, eller fortløpende få nye bilder lagt ut som bakgrunn.

Sony Ericsson tok i mars ut patent på teknologien. Kanskje kameleon-mobilen er nærmere enn vi skulle tro - vi ser den bare ikke ennå?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen