(Bilde: Netflix)

Kaller Netflix-kunder som bruker VPN for «pirater»

TV-nettverk liker ikke at folk lurer til seg filmer de ikke skal ha.

Netflix er en av verdens største aktører når det kommer til strømming av filmer, men innholdet er forskjellig fra land til land. For å få tilgang til flere filmer bruker stadig flere kunder VPN-løsninger for å manipulere informasjonen om hvor i verden de kommer i fra, melder Torrentfreak.

Den voksende bruken av disse tjenesten faller ikke i god jord hos hos film- og TV-studioene rundt om i verden. Spesielt i Australia er problemet blitt så stort at TV-stasjonen The Australian karakteriserer disse brukerne som «pirater». 

Netflix blokkert i Australia 

News Corp liker dårlig at australske forbrukere bruker VPN-tjenester for å se nye episoder av House of Cards.
News Corp liker dårlig at australske forbrukere bruker VPN-tjenester for å se nye episoder av House of Cards.Foto: Netflix

Forklaringen bak karakteristikken ligger i at mange av USAs største filmstudioer har eksklusive avtaler med giganten News Corp, om hva som skal vises på australsk TV. Denne avtalen stikker kjepper i hjulene for de som ønsker å bruke Netflix i landet, som på grunn av de eksklusive avtalene er blokkert. 

Det stopper imidlertid ikke australierne fra å bruke Netflix, som via ulike VPN-tjenester omgår blokaden i landet.

Det finnes ingen oversikt over hvor mange personer som unnslipper blokaden via en VPN-løsning. Dog estimeres det at det trolig er snakk om en antall mellom 20 000 - 200 000 brukere som betaler for å kunne se Netflix ulovlig. 

Netflix selv har aldri slått ned på bruken av slike VPN-løsninger blant kundene sine:

– I våre medlemsvilkår har vi skrevet at denne typen bruk ikke er lov, som er noe vi er pålagt å gjøre av rettighetshaverne. Av samme grunn har vi også lagt inn noen tekniske sperringer, som gjør det litt vanskeligere å få tilgang på denne måten, sier sa Joris Evers i et intervju med Hardware.no i fjor.

 – Men vi ser hovedsakelig etter regionale, eller enda bedre, globale lisensavtaler. Vi ønsker å gjøre alt innhold tilgjengelig over hele verden samtidig, men det tar tid å få bransjen til å endre seg. Vi må ta små skritt, sa han.

Dobbelt så stort som lovlig alternativ

Tallene kan tyde på at Netflix er en av de aller største strømmingsakørene på det australske markedet, til tross for at de er blokkert. 

Quickflix er et lovlig alternativ i landet, og de skal etter alt å dømme ha rundt 100 000 kunder i skrivende stund. Selskapets administrerende direktør liker svært dårlig at myndighetene ikke gjør mer for å stoppe brukerne fra å benytte seg av Netflix på ulovlig vis. 

– TV-studioene har inngått en avtale med Netflix som gir dem rett til å distribuere under visse forutsetninger i USA og andre store markeder, men de har ikke gitt Netflix lisens for Australia, forklarer Stephen Langsford, administrerende direktør i Quickflix. 

Svindlere tar i bruk nye metoder:
Nå bruker de Netflix for å lure deg »

(Kilde: Torrentfreak)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen