Kalenderprogram fra Mozilla


Klikk på bildet!

Sunbird ble sluppet i versjon 0.2 før helgen, og selv om dette er en svært tidlig versjon, er mange egenskaper allerede på plass. Du kan opprette hendelser, og få enkelt overblikk over hva som skal skje en spesiell dag, hele uken, eller hele måneden. Du kan dele kalenderen din ved å publisere den til en WebDAV-kompatibel server, som blant annet finnes som en module til Apache. WebDAV er et tillegg til HTTP som lar flere brukere gjøre endringer på visse filer.

Og selv om Firefox er svært i vinden for tiden, er det ingen garanti for at Sunbird vil ta av. Mange brukere synes ikke Sunbird har nok muligheter til at det er verdt å bytte nå. Mange mener også at Sunbird trenger muligheten til å synkronisere med blant annet PalmOS- og PocketPC-baserte enheter for at de skal kunne skifte.

Brukervennligheten til Sunbird er veldig god, men ikke helt på høyde med Firefox. Det synes godt at både Sunbird og Firefox har som designmål at man ikke skal merke hvilket program man bruker, programmet skal bare være tilstede som et verktøy.

Det er svært enkelt å legge til nye avtaler i Sunbird, og å fylle en uke med avtaler går svært fort. Gjentagende avtaler og avtaler som varer hele dager er også svært enkelt å lage. Om du velger avtaler som er repetisjoner av hverandre i kalendervisningen, vil alle sammen bli merket av, slik at det er lett å se hvilke som hører sammen.

Om du har lyst til å kikke på Sunbird, finner du programmet hos Mozilla. Det finnes foreløpig ingen offisielle veikart for Sunbird, så det er uklart når neste versjon av programmet vil være klart.

Kilde: Mozilla

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen