Kalendere for Series 60

Alternativ tekst mangler

Har du lyst på en bedre planlegger til Series 60-telefonen din, og lurer på om det er vits å laste ned? Vi har prøvekjørt tre planleggerprogrammer for Series 60.

Programmene vi har testet er AquaCalendar og HandyDay, samt den innebygde kalenderen som følger med telefonen. 

Både AquaCalendar og HandyDay er programmer som setter sammen telefonens egne planleggingsprogrammer i sitt eget, slik at du lettere skal kunne bruke kalenderen og dens funksjoner og lettere holde oversikten.

Alternativ tekst mangler

Nokias innebygde kalender
Det følger med en del standardprogrammer på Series 60, inkludert en kalender, en gjøremålsliste og en notisfunksjon. Kalenderen kan vise dag for dag, uke for uke eller måned for måned. Du skifter visning på menyen, eller trykker på en dag for å få oversikt for akkurat den dagen.

Det hele fungerer smertefritt, og vi undres over hvor mye enklere kan det bli. Det er lett å legge inn nye gjøremål, møter, merkedager og notiser.  Du har også god oversikt når du i ettertid skal se hva du har har på timeplanen din.

Med nye Series 60-telefoner kan du også se gjøremålene dine på skrivebordet til telefonen, såkalt "Aktivt skrivebord". Har du en eldre Series 60-telefon må du inn i kalenderens dagsvisning for å få denne oversikten.

Programtest

AquaCalendar

Utvikler: PocketTorch
Lisens: Betalvare, $19,95
System: Symbian S60, v1, v2, v3
Versjon: 4.16
Størrelse: 496 kB

Beskrivelse: AquaCalendar skal gi deg bedre oversikt over gjøremålene.
Last ned: Handango.com

AquaCalendar
Om du mikser sammen kalender, gjøremålsliste og innboksen din i ett og samme program, får du AquaCalendar. AquaCalendar gir deg en oversikt over alt du trenger å huske på i dag på én og samme liste. Men hvordan fungerer det i praksis?

Vi synes AquaCalendar er litt rotete, og det tar for lang tid å bla rundt i programmet. De forskjellige funksjonene er heller ikke godt nok beskrevet, slik at det er vanskelige å komme i gang å bruke kalenderen. På toppen av det hele bruker programmet mye resurser, og er lite responsivt.

Alternativ tekst mangler

Du blar til høyre og venstre mellom dagsliste, månedsvisning, ukesvisning, dagsvisning, merkedager, gjøremålsliste, innboks og så videre. Dette synes vi blir for tungvint og langsommelig, spesielt når programmet er lite responsivt på toppen av det hele.

Vi synes AquaCalendar gir dårligere oversikt, er mindre brukervennlig og er tregere enn den innebygde kalenderen. Den utvider heller ikke funksjonslisten ut over det telefonen din allerede tilbyr, og det er alt i alt overhodet ingen vits å bruke penger på å kjøpe programmet.

Faktisk er det mer riktig at brukeren krever penger hos produsenten for å måtte plages med AquaCalendar når den innebygde kalenderen er så mye bedre.

Du kan laste ned AquaCalendar hos Handango.com. Fullversjonen koster $19.95, som tilsvarer omtrent 130 kroner, mens en prøveversjon for 14 dager er gratis.

Programtest

HandyDay

Utvikler: Epocware
Lisens: Betalvare, $12.95
System: Symbian S60, v1, v2
Versjon: 3.0.1
Størrelse: 43 kB

Beskrivelse: HandyDay skal gi deg bedre oversikt over gjøremålene.
Last ned: Handango.com

Handy Day
Handy Day er også et program som gir felles oversikt over alle planleggerfunksjoner som du finner i mobilen din fra før.

HandyDay gir deg oversikten fra dag til dag på én og samme side, slik at du slipper å bla deg frem og tilbake. Du får imidlertid kun en dagsliste, og hvis du skal redigere noe som helst blir du sendt videre til telefonens egen planlegger.

Handy Day er ti ganger så responsivt som AquaCalendar. Forskjellen er som å traske i dyp kramsnø i forhold til å gå på skyene.

Alternativ tekst mangler

Men så byr heller ikke Handy Day på så mange nye funksjoner. Det er bare en enkel dagsliste, som viser  dagens timeplan og gjøremål. Derfor er det faktisk helt poengløst på nyere Series 60-telefoner der dette uansett vises på skjermen i hvilemodus. Har du derimot en eldre Series 60-telefon, og trenger en skikkelig oversikt, er kanskje Handy Day et program du setter pris på.

Du kan laste ned Handy Day hos Handango.com. Fullversjonen koster $12.95, tilsvarende omtrent 85 kroner, mens en prøveversjon for 14 dager er gratis.

Konklusjon
Det innebygde kalenderprogrammet i Series 60-telefoner er kanskje bedre enn du tror. Innebygget finner du nemlig en oversiktlig kalender, dagsliste, gjøremålsliste og notatfunksjon. I alle Series 60-telefoner fra Nokia 6680 og nyere har du dessuten oversikt over alle dagens gjøremål i telefonens hvilemodus.

AquaCalendar er det mest grøtete og minst oversiktlige programmet vi har prøvd på lenge. I tillegg går det gjørmetregt. AquaCalendar gir heller ingen nye funksjoner, og det finnes ikke en eneste god grunn til å bruke penger på å kjøpe programmet.

HandyDay er en enkel oversikt over dagens gjøremål. På nyere Series 60-telefoner finner du en tilsvarende oversikt i hvilemodus, mens på eldre Series 60-telefoner må du inn i kalenderen for å finne dette. Men oversikten er akkurat like god, og HandyDay er derfor et så godt som overflødig tilleggsprogram.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen