Kaiser Chiefs - Yours Truly, Angry Mob

Rent salgsmessig har Kaiser Chiefs allerede satt ny personlig rekord. Med deres første singel fra andrealbumet, "Ruby", gikk de til topps på den engelske singellista. På sangen blander de noen gitarriff som The Rolling Stones kunne brukt, sammen med et brit-popaktig, og allsangsvennlig refreng hvor energien sier mer enn teksten.

Unge og lovende i Kaiser Chiefs.
Unge og lovende i Kaiser Chiefs.

Lovende

Kaiser Chiefs kommer fra Leeds i England og spiller energisk garasjerock som det virkelig krever viljestyrke å ikke begynne å trampe takten på de fleste låtene. Når sant skal sies er det "Yours Truly, Angry Mob" et veldig festlig album. Det er veldig lett å høre på, og det er mange lettfattelige refrenger som tåler å spilles både to og tre ganger uten at en kaster CD-en ut av vinduet. Sangene suser avgårde i et hovedsaklig raskt tempo og bandet unngår den klassiske fellen med å stå i samme båsen og stampe, til tross for at det virker som om de skrur ned tempoet litt på de siste sporene.

Av og til er bandet et lite fyrverkeri i seg selv. Men kruttet som bandet bruker ble dessverre oppfunnet en gang på 90-tallet når noen lekte med en 30 år gammel oppskrift. En kan tidvis høre noe Blur, og av og til noe The Kinks i Kaiser Chiefs. Dette er en blanding som bør slå til, med andre ord, og i forhold til debutalbumet virker det som om bandet ikke har lyst til å skremme vekk sine tilegnede fans. De kjører en litt mer popaktig linje, og keiserne har senket litt på punkreferansene. Sannsynligvis vil de neppe komme til å miste noen tilhengere, men de kommer ikke til å få så fantastisk mange nye heller.

Usann albumtittel

Albumtittelen gir store forventninger til at vi skal få høre et band med sinte musikere, som er misfornøyde med ett eller annet. Derfor blir det litt skuffendes når de ikke er sinte i det hele tatt. De høres ikke irriterte ut en gang. Kaiser Chiefs bør bli mer kompromissløse og stå mer på sitt for at de kan kalle seg for en "angry mob".

Kaiser Chiefs er langt fra sinte.
Kaiser Chiefs er langt fra sinte.

På tittelsporet retter bandet kritikk mot personer som skriker høyt i diskusjoner, men som ikke har noe konstruktivt å tilføre, siden deres argumenter er noe noen andre har sagt eller skrevet før. Sangen avsluttes suggererende og taktfast ved å si at den sinte mobben elsker det den elsker, og hater det den hater, men at den er lett å påvirke.

Konklusjon

Kaiser Chiefs leverer et sikkert album som trolig vil føre til at bandet befester sin posisjon på den britiske garasjerock-scenen. Albumet er fengende, tekstene er velskrevne og musikken fører til fart i rockefoten. Allikevel bruker bandet støttehjulene litt for mye til at det skal kunne overgå debuten. "Yours Truly, Angry Mob" er mer enn et middels album, men det er langt ifra en klassiker.

Kaiser Chiefs Yours Truly, Angry Mob

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen