Kaffemaskin skal sendes til verdensrommet
Teknofil
(Bilde: Tiwtter)

Kaffemaskin skal sendes til verdensrommet

Snart kan astronautene nyte en «ISSpresso».

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den italienske kaffekjeden Lavazza har laget en espressomaskin som skal kunne brukes ombord på Den internasjonale romstasjonen (ISS), melder The Verge. Navnet på maskinen er ikke overraskende «ISSpresso».

Espressomaskinen skal etter planen sendes opp i november, i regi av det italienske romfartsdepartementet. På samme tur sender de for øvrig opp den første italienske kvinnen til verdensommet. Hun heter Samantha Cristoforetti, og sier på Twitter at hun gleder seg til å prøve kaffen.

Ifølge Lavazza-sjef Giuseppe Lavazza får astronautene smake en kaffe som holder samme, høye kvalitet som deres kaffe gjør på jordkloden. De bruker spesielle kapsler for å klare å lage kaffen i vektløs tilstand. ISS-astronautene har etter sigende tilgang på pulverkaffe fra før, mens denne kaffen altså skal være langt bedre.

Ellers melder Engadget at NASA kommer til å sende opp en 3D-printer til ISS i august. Dette gjør de først og fremst for å teste printerens kvaliteter i verdensrommet, men på sikt kan det være at 3D-printere kan brukes til å lage reservedeler eller verktøy.

Mini-støt holdt testpersonene våkne:
Kan elektrosjokk erstatte kaffe? »

(Kilder: The Verge, Twitter, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen