Kafé forbyr bruk av laptoper og nettbrett
Teknofil
(Bilde: Shutterstock/Instagram)

Kafé forbyr bruk av laptoper og nettbrett

«Lesing, dagdrømming og snikksnakk oppfordres».

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mange kafeer fikk en oppsving ved å tilby gratis WiFi til sine kunder på 2000-tallet. Det gjorde nemlig at flere benyttet kafeene som oppholdssted og til og med arbeidsplass. I USA begynte derimot enkelte kafeer å se seg lei av at folk snyltet på deres gratis bredbånd i timevis, mens de drakk varsomt av sin enkle macchiato. Derfor har stadig flere kafeer kuttet ut WiFi-tilbudet.

Nå melder Slashgear at en ny kafé-trend i USA er å forby bruken av både laptoper og nettbrett. Problemet er stadig at folk blir sittende for lenge uten å bestille noe særlig, men at de nå bruker mobilt bredbånd eller deler Internett fra mobilen sin, i stedet for å «låne» nettet til kafeen..

Blir sittende i timevis

August First Bakery & Cafe i Vermont er en av bedriftene som nå forbyr kundene å bruke laptoper og nettbrett. I en en artikkel som er publisert på nettsiden deres sier de at beslutningen faktisk har ført til større omsetning, ettersom sitteplassene ikke lenger er okkupert av «snyltere».

– Selv om de selv kanskje tror de er gode kunder fordi de kjøper lunsj, så ble de tross alt sittende her i fire timer, sier kafé-eier Jodi Whalen.

Hun sier videre at dingsene fjerner fellesskapsfølelsen du kan få ved å besøke en kafé, dersom alle kundene stirrer tankeløst inn i en skjerm. Samtidig vil hun foreløpig ikke forby bruken av smarttelefoner i kaféen sin – ett sted går grensen.

Flere bedrifter er skeptiske til ny teknologi:
Seattle-bar forbyr bruken av Google Glass »

(Kilder: Augustfirstvt via Slashgear)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen