Kabinettkrigen preges av svensker

Kabinettkrigen preges av svensker

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hardware/Taipei: I 2007 ble det svenske firmaet Fractal Design grunnlagt. I 2008 og utover i 2009 dukket de første produktene deres opp. Tommy Leeman; «product manager» hos Fractal Design, forteller at de har tatt mottoet «less is more» til hjertet. Produktene deres skal av den grunn være stilrene og enkle i utformingen. Han legger likevel vekt på at kabinettene ikke skal stå tilbake for andre kabinetter når det kommer til muligheter, forbrukervennlighet og gode, praktiske løsninger. Noen av kabinettene har også veldig gode muligheter for kjøling, for også å tilfredsstille spillentusiastene.

Utstillingsboden til Fractal Design på årets Computex-messe er stilren og står i stil med kabinettene. Årets sjakktrekk var å importere isklosser fra Sverige og tiltrekke seg oppmerksomhet gjennom disse. Det er også en viss symbolikk i isklossene forteller Johan Borggren, en annen ildsjel ansatt i det svenske firmaet. Is er enkelt, stilrent, men kan også være vakkert.

I dag har Fractal Design hovedkontor i Gøteborg, men kontorer også i USA og Taiwan. Fremover planlegger de å ekspandere virksomheten til større deler av blant annet Asia, Sør-Amerika og Russland. Til tross for at det er stort fokus på design er prisen vel så viktig. Johan forteller at det er viktig å være med å kjempe på alle sider av markedet, også lavpris-markedet.

Fractal Design har kategorisert kabinettseriene sine inn i tre grupper. Define-serien med fokus på lite støy, Core-serien hvor fokuset ligger på kabinetter som er snille med lommeboken. I månedsskiftet juni/juli kommer også Arc-serien. Arc skal være det naturlige valget for den designbeviste spillentusiasten. Prisen på Midi Tower bli rundt 799 kroner, mens Arc Mini Tower ligger på 699 kroner.

Det er overraskende mange svensker som er involvert i kabinetter på det internasjonale markedet. En annen «kabinett-svenske» vi har møtt under Computex er David, les om han her. Når vi spør Tommy hvorfor man skal velge Fractal Design-kabinett i stedet for Bitfenix svarer han diplomatisk at Bitfenix tradisjonelt har henvendt seg til en annen gruppe mennesker. Hvilket av firmaene som er størst om noen år, gjenstår å se.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen