Kabinett med helsetrøye

Kabinett med helsetrøye

Boyees Magic Mesh skal holde tempertaturen nede og støvet unna.

Vi tror vi vet akkurat hvordan et skikkelig PC-kabinett skal se ut, men av og til kommer det ting som ønsker å utfordre våre forestillinger om hvordan en slik kasse skal være.

Boyees Magic Green Mesh Computer Case er nettopp et eksempel på dette.

Gitterkabinett

I stedet for ditt tradisjonelle platekledde kabinett har noen av våre taiwanske venner snekret sammen en kasse der vegger og tak i stedet er å betrakte som et gitter. Luften får da mange steder og veier til både å gå inn og komme ut, uten at det er behov for å hjelpe til med vifter.

Videre kommer kabinettet med en vifteløs strømforsyning plassert i front. Alt i alt har du da et godt utgangspunkt for en meget stillegående sak.

Med en dugelig kjøleribbe på prosessoren kan ting gjøres helt lydløst. Merk det vridde hovedkortet og hvordan ledningene må strekkes ut bak.
Med en dugelig kjøleribbe på prosessoren kan ting gjøres helt lydløst. Merk det vridde hovedkortet og hvordan ledningene må strekkes ut bak.

På grunn av varmen som genereres i en vanlig datamaskin, vil luften naturligvis stige. Den varme luften vil følgelig i hovedsak komme ut på toppen av kabinettet, og det er dette «skorsteinsprinsippet» som ligger også til grunn for den litt spesielle løsningen. Som du kan se av bildene er hovedkortet snudd 90 grader, slik at kjøligere luft nedenfra får en større flate å virke på.

Flere fordeler

Et slikt «gitterkabinett» skal ifølge oppfinnerne ha en rekke fordeler fremfor en tradisjonell PC-kasse. Med bakgrunn i teorier rundt varme, støv og miljø ble det nevnt lavere temperatur og langt mindre støv både på og inni kabinettet. I tillegg skal det gå mindre materialer med til produksjonen, og lavere vekt betyr mindre miljøbelastning ved transport.

Men vi ser jo et par ulemper også. Gitteret vil naturligvis være noe svakere enn en skikkelig plate. Utseendet er jo dessuten litt spesielt, og uten større modifikasjonsmuligheter. Videre må ledninger strekkes inn til bakplaten på selve hovedkortet, ettersom dette er vridd og ikke i kontakt med noen av kabinettes vegger.

Frontan har display med blant annet temperaturer, strømforbruk og  effektivitet.
Frontan har display med blant annet temperaturer, strømforbruk og effektivitet.

Kabinettene kommer i litt forskjellig størrelse. Det største, plassert midt på hovedbildet, har fått betegnelsen GM-03 og har to litt mindre brødre. Det kan fås med en passiv PSU på opp til 300 watt, noe som skal holde greit for et normalt oppsett.

Per i dag er ikke Green Mesh-kabinettet tilgjengelig her på berget, og for å være ærlig er vi ikke sikre på om det kommer hit heller. Men holder teorien like godt i praksis, ser vi jo at det kan være et marked for slike gitterkabinetter.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen