Kabelen utkonkurrerer alt

Analyseselskapet iSupply har ingen tro på at wi-fi, blåtann, NFC (Near Field Communication) eller andre trådløse standarder kan true den gode gamle USB-kabelen. Ihvertfall ikke når du skal overføre mye innhold til mobiltelefonen din.

USB-støtte har de siste årene blitt mer og mer brukt av mobilprodusentene, og de aller, aller fleste modeller som slippes på markedet i dag kan kobles til datamaskinen din via USB-sporet. I fjor ble det produsert flere telefoner med USB-støtte enn alle andre overføringsstandarder til sammen.

Analyseselskapet mener at selv om det folk snakker mest om er wi-fi og blåtann, bruker de til syvende og sist USB-kabelen, dersom de har muligheten til det.

ISupply spår at USB fremdeles vil være den ledende standarden i 2010.

Raskere, mer stabilt, lettvint
Den mest åpenbare årsaken til å velge USB-kabel fremfor blåtann, infrarød eller andre trådløse overføringsstandarder er hastigheten. Det går alltid fortere å bruke fysiske koblinger enn å sende gjennom luften. Det er også mer stabilt, slik at du slipper å bekymre deg for at overføringen avbrytes når du har overført halve kontaktlisten din.

Stadig flere telefoner kommer dessuten med muligheter for USB-overføring uten å måtte installere ekstra programvare på datamaskinen, noe som i praksis gjør mobiltelefonen like hendig som en vanlig minnepinne.

(Kilder: iSupply, CellularNews)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen