K800i er verdens beste 3G-telefon

Et av de årlige høydepunktene på 3GSM-messen er kåringen av verdens beste mobiltelefoner. Juryen består i år av 22 ledende personer fra telekombransjen med ekspertise fra hver sine felt. I så måte er det ingenting å si på den faglige tyngden.

Beste 3G-mobil: Sony Ericsson K800i
Ikke overraskende vant Sony Ericsson prisen for beste 3G-telefon. K800i er en av de beste mobiltelefonene vi har testet i år, og høstet et soleklart terningkast seks.

Les vår test av Sony Ericsson K800i >

Telefonen byr på et 3,2 megapikslers kamera, bruker minnekort av typen Memory Stick Micro og har hele 7 timers taletid. Skjermen er to tommer stor.

- En veldig betydelig enhet som har forsert gapet mellom 2G og 3G, og som har gitt en dramatisk resonans med sluttbrukere, skriver juryen i sin begrunnelse.

Juryen var riktignok ikke helt enstemmig i sin avgjørelse. Samsung Z560 ble nemlig gitt en hederlig bemerkning som kandidat til premien. Telefonen får skryt for å være en av de tynneste HSDPA-telefonene på markedet. Per i dag er ikke denne telefonen å få kjøpt i Norge.

Beste GSM-mobil: Samsung D900
Det er kun to år siden Samsung D500 vant prisen for årets beste mobiltelefon, og i år gjentok selskapet bragden med den nyeste modellen i serien, D900.

Dette er en ganske gammel mobiltelefon, og var i så måte kanskje en overraskelse.

Det telefonen scorer høyest på er den syltynne formen. D900 er ikke mer enn 1,3 cm tykk, og rommer allikevel et tre megapiksler kamera med autofokus, mp3-spiller og en solid skjerm.

Vi valgte allikevel å gi den et terningkast fire, fordi vi syntes telefonen var litt for dyr i forhold til hva du fikk av funksjoner.

Les vår test av Samsung D900 >

- Et gjennombrudd innen design - morsom, kul, en flott pakke som byr på alt det mest nødvendige - en imponerende pakke, skriver juryen i sin begrunnelse.

Beste ultralavpris-mobil: Motofone F3
Det ble også delt ut en helt ny pris på årets messe, for den beste modellen i ultralavpris-klassen. Her premieres mobiltelefoner som produseres så billig at de kan nå de milliardene av mennesker der ute som ennå ikke har ført sin første telefonsamtale.

Motorola vant i denne kategorien med sin nye Motofone F3. Telefonen er laget med ekstra lang batterilevetid slik at den kan brukes over lengre perioder på steder som ikke har strømforsyning. I tilegg er den ekstra beskyttet mot støv og sol, og kommer utstyrt med støtte for en rekke mindre språk som hittil ikke har vært å få på mobiltelefoner.

Les vår sak om Motofone F3 >

Motofone F3 selges først og fremst i utviklingsland, og er ikke å få kjøpt her i Norge.

- En lekker og fullt utstyrt mobiltelefon som demonstrerer at stil og funksjonalitet ikke er nødt til å gå hånd i hånd med høy pris. Motorola leder nok en gang an i kampen for å bygge bro over den digitale kløften, begrunner juryen sin avgjørelse med.

PS: Lurer du på hvilke modeller som var nominert i hver kategori? Se nominasjonslisten >

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen