K750i stråler mer

Strålingsverdien, også kalt SAR-verdien, i Sony Ericssons populære K750i har på mystisk vis økt siden lanseringen. Dette melder det svenske nettstedet Mobil.se i dag. Da modellen ble sluppet tidligere i år, var strålingsverdien på K750i oppgitt til å være 0,66 watt/kg, i følge nettsiden. I det siste har imidlertid leserne til Mobil.se henvendt seg til nettstedet hvor de underer seg over hvorfor spesifikasjonene som står i telefonens dokumentasjon stemmer overens med det som står på Sony Ericssons sider. Der står det nemlig at telefonen har en strålingsverdi på 0,99 watt/kg.

- Det kommer av at vi har byttet ut en komponent i telefonen, sier Carl Clasén i Sony Ericsson til Mobil.se. Han vil ikke si noe om mer spesifikt om hvilken del som er skiftet ut.
- Det er bare en komponent, det har ingen betydning hvilken, sier han.

SAR-verdien angir hvor mye stråling angitt i effekt som absorberes av kroppen. Det er flere faktorer som påvirker hvor mye stråling som absorberes. En viktig faktor er hvor langt fra kroppen mobiltelefonen befinner seg. Telefonen skal ikke lenger enn et par centimeter vekk fra hodet før strålingen som opptas reduseres betraktelig. Hvor mye mobiltelefonen stråler har mye å si for mange kjøpere. Dersom du for eksempel får vondt i hodet av å snakke i telefonen, kan det være at du reagerer på strålingen.

Dersom du har K750i, og har kjøpt den før Sony Ericsson gjorde forandringer på den, har telefonen fortsatt en strålingsverdi på 0,66 watt/kg. Informasjon om dette finner du i dokumentasjonen som fulgte med telefonen.

- Vi vil være ærlige og oppgir derfor den høyeste SAR-verdien på hjemmesiden, sier Clasén, og legger til at den nye verdien fortsatt er under EUs anbefalte grense på 2,0 watt/kg.

Til sammenligning var SAR-verdien på Sony Ericssons gamle traver T68i 0,38 watt/kg, mens blåtann-enheter vanligvis har en verdi som ligger mellom 0,001-0,01 watt/kg.

(Kilder: Mobil.se, Post- og teletilsynet, Forbrukerportalen.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen