K600i kun for Telenor

Sony Ericsson har hittil to av seks 3G-telefoner på det norske markedet, nemlig K600i og Z800i.

Ønsker du deg en av Sony Ericssons 3G-telefoner må du imidlertid samtidig finne deg i at telefonen er låst til Telenor.

Det har seg nemlig slik at samtlige eksemplarer av k600i og Z800i som selges i Norge er låst mot Telenors nett. Dette vil i praksis si at telefonen ikke vil godta SIM-kort fra andre operatører enn Telenor.

Til VG i dag begrunner Erik Sandsmark, markedssjef i Sony Ericsson Norge, situasjonen med at de nye 3G-telefonene i større grad er mer innholdsrettet enn GSM-telefonene:

- Man henter i større grad telefonens innehold fra leverandøren i stedet for å ha det på mobilen, sier Sandsmark. Derfor ønsker leverandørene å tilby telefonen ferdig innstilt, subsidiert og låst, sier han til VG.

Sandsmark presiserer at alle operatører som ønsker å kjøpe telefonene er velkommen til dette. Det er imidlertid lite trolig at andre operatører har noen interesse av å kjøpe partier med telefoner som er låst til en konkurrent.

Dette er en situasjon som andre norkse operatører har særdeles lite til overs for. Viseadministrerende direktør i Chess, Ole Norsta, ser liten grunn til at Chess skal behøve å kjøpe telefoner som er låst til Telenor:

- Vi har tilgang til de samme tjenestene i begge nettverk, sier viseadministrende direktør i Chess. De er tjent med mest mulig trafikk i sine nettverk, vi benytter både Telenor og Netcoms telenett. Vi må ta en prat med Telenor og få dette løst, sier han til VG.

Det finnes imidlertid løsninger for deg som ikke har tenkt å la en operatørsperre stå i veien for din nye drømmetelefon. Etter at du har kjøpt telefonen med Telenor-sperre, kan du kjøpe en opplåsningsnøkkel fra Telenor. Et annet alternativ er å gå til anskaffelse av eget utstyr for å fjerne låsen, som for eksempel Talking Cellphone Unlocker.

Hvis du ikke har lyst til å gjøre jobben med å fjerne låsen selv, tilbyr nettsider som Unlockshop å fjerne låsen for deg. Unlockshop tar 200 kr for å fjerne operatørlåsen på K600i, og 300 kr for å låse opp Z800i.

Etter det kan du benytte hvilket som helst SIM-kort i telefonen.

(Kilde: VG)

Kommentarer (10)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen