K-Soft tapte i retten

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Bilde: iStock
Bilde: iStock

Programvareselskapet K-Soft har vært omdiskutert både på vårt diskusjonsforum og på andre nettsteder. Blant annet fikk en tråd på vårt diskusjonsforum selskapet til å se rødt, og saksøkte Georg Oftedal ("gregas") for ærekrenkelser.

Tre andre personer ble også saksøkt for ærekrenkelser, injurier og brudd på åndsverkloven. Nå er første runde av rettsaken unnagjort, hvor to av K-Softs krav ble avvist av Oslo Tingrett.

Påstanden om ulovlig distribusjon av selskapets programvare ble avvist, i tillegg til kravet om mortifikasjon. Mortifikasjon vil si at utsagnene skal ærklæres ugyldige. Spørsmålet om uttalelsene fra de saksøkte er injurierende er enda ikke behandlet av retten.

Mange som er kjent med K-Soft himlet bokstavelig talt med øynene da selskapet gikk til søksmål for ærekrenkelser. Selskapets daglige leder, Rune Emanuel Karlsson, har nemlig omtalt sine kritikere som psykisk syke.

- Når jeg var ung og studerte, jobbet jeg ekstra på en psykiatrisk avdeling. Der lærte jeg at det finnes en del folk i samfunnet som oppfører seg irrasjonelt. Tidligere hørte en ikke så mye fra disse. Gjennom Internett har disse fått en stemme, skrev Karlsson for to år siden i en tråd der han prøvde å rette opp inntrykket folk har av hans selskap.

(Kilder: IDG.no, Diskusjon.no)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen