GZ-MG330R-788x-2

JVC med nye lettvektere

Tidligere i januar var vi vitne til et skred med nye videokameraer i forbindelse med CES på andre siden av havet. Mulig har JVC tatt seg ekstra god tid med sine nye kameraer, da de kommer en snau måned senere med sine modeller.

Intet mindre enn elleve harddiskkameraer finner vi i pressemeldingen. Derav ni i standard oppløsning og to med HD. I tillegg lanserer de tre nye DV-kameraer i SD-oppløsning og jeg stiller spørsmålstegn ved om det ikke er på tide at selskapet, som sammen med Sony sto bak HDV-standarden, faktisk lanserer kameraer med formatet.

I serien med standardoppløste harddiskkameraer er det strengt tatt ikke mye spennende å fortelle om, med unntak av en ting: Ved hjelp av en harddisk på 1,3” har de klart å krympe kameraene ganske så mye, slik at samtlige av disse modellene har en vekt på 360 gram. I tillegg har de lagringsplass på opp til 60GB.

Det er vel og merke kun to av modellene som har 1,3” harddisk. Her er også objektivet og bildebrikken forskjellig. En 1/2,5” CCD og 10x optisk zoom er tall som tyder på god kvalitet. Den dyreste av modellene, GZ-MG730B, har også drøyt syv megapiksler og skilte med til stillbilder.

«Laser Touch Operation» er navnet på en ny navigasjonsteknikk fra JVC. Det kan i praksis nesten minne om et iPod-hjul strekt ut på en linje, selv om teknologien bak antakeligvis er forskjellig. Modellene er i forskjellige farger og strekker seg prismessig fra 4499 kroner og oppover til 7499kr.

JVC Everio GZ-HD6
JVC Everio GZ-HD6

Blant de høyoppløste modellene finner vi Everio GZ-HD5 og HD6. Høres 1080/50p fristende ut? Da er dette kanskje kameraet for deg. Videre har modellene henholdsvis 60 og 120GB. Sistnevnte kapasitet er intet mindre enn veldig bra.

HD5 og HD6 kan by på 1080/50p.
HD5 og HD6 kan by på 1080/50p.

Det er også viktig å nevne både 3CCD og optisk bildestabilisator på disse modellene. Harddisken er i prinsippet alt som skiller de to, men doblingen av kapasitet innebærer tydeligvis bytte av harddiskstørrelse, noe som fører til et fysisk større kamera med litt større strømforbruk. HD5 har veiledende pris på 11’999kr, mens HD6 koster veiledende 3000 kroner ekstra. Det er én dyr harddisk.

JVC DVC GR-D860
JVC DVC GR-D860

De tre DV-kameraene i lanseringen byr på 16:9 bildeforhold og GR-D860 har en aldri så liten kopi av Sony sin «SmoothSlowRec» -funksjon. «LiveSlow» heter JVC sin variant og innebærer at kameraet filmer fire ganger så mange bilder i sekundet og dermed får du se hva som skjedde de foregående sekundene i ekte slow-motion. Et videolys har også sneket seg inn på samtlige av de tre modellene.

Ut ifra spesifikasjonene, og ikke minst prisen, kan det virke som disse tre kameraene plasserer seg godt i budsjettsegmentet av markedet. Det billigste kameraet, GR-D815, har en veiledende pris på 2299 kroner, mens D860 prises til 2799 kroner fra produsentens side. Det er forskjeller på objektivet, samt minnekortstøtte som tilsynelatende skiller de tre modellene.

Nærmere spesifikasjoner og bilder kan dere finne i produktguiden med linker til høyre.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen