JVC GR-X5 – 3CCD og spennende design

Se større bilder i produktguiden

Hvis det er noe alle videokameraprodusenter med respekt for seg selv lanserer i disse dager, så er det kameraer med 3 CCD-brikker, og med alternativ design. JCV er intet unntak, og har allerede gjort seg bemerket med sine Everio-modeller. Denne gangen har de nok en gang endret på ergonomien, og laget et annerledes kamera, også det med 3 CCD-brikker. Det ser ikke ut som det er noen fasit på hvordan et videokamera skal se være laget for at det skal ha best mulig ergonomi. På stillbildekameraer er man mer eller mindre enige, men slik er det ikke med videokameraer. Vi må derfor berømme de som hele tiden forsøker å finne bedre løsninger enn de eksisterende.

JCV GR-X5 har mange av de samme funksjonene som Everio GZ-MC500, men bruker mini-DV-tape i stedet for harddisk. Med den kapasiteten og prisen som er på slike harddisker i dag, vil de fleste foretrekke tape. Tape gjør det vanskeligere å overføre filmen til datamaskinen, men du kan ta opp mer på en tape, og de er naturligvis langt billigere. Selve kameraet er også billigere enn Everio GZ-MC500, selv om vi fortsatt befinner oss i en høy prisklasse. Veiledende pris på kameraet er 14999,- kroner.

Kameraet er relativt firkantet i alle retninger, og skjermen er plassert på baksiden av kameraet, og kan vippes opp og rundt i de fleste retninger. JVC sier at kameraet er laget mer som et speilreflekskamera i måten å holde og operere det på.

Se større bilder i produktguiden

Det er oppgitt en oppløsning på 5 megapiksler ved stillbilder. Dette er en interpolert oppløsning ved hjelp av JVCs Pixel-shift-teknologi. Dette skal, i følge JVC, holde til utskrifter i A4-format. Bildene lagres på SD-kort, og kameraet har innebygd blits.

Skjermen er en bakgrunnsbelyst 2,5 tommers LCD-skjerm i 4:3-format. Kameraet støtter 16:9-format, men det gjøres ved å beskjære bildet oppe og nede. Det er lagt inn en funksjon som gjør kameraet i stand til, ganske nøyaktig, å se hvor mye batteri som er igjen, og oppgir dette i gjenværende tid for filmopptak. Dette er en veldig nyttig funksjon som mange har savnet.

Kameraet er ventet på markedet i april, og vil altså koste i underkant av 15000,-

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen