Justerer planene for Itanium

Planene for Itanium-prosessoren har blitt lettere endret til det mer aggressive. Intel kommer til å introdusere 533 MHz buss på noen av Itanium-prosessorene. I tillegg innfører Intel en ny Itanium-serie, foreløpig kjent som Fanwood. Én versjon av denne prosessoren vil ha 9 MB L3 cache og trolig kjøre på 1,4 GHz eller høyere. Lanseringstidspunkt vil bli 3. kvartal 2004.

Både Madison og Fanwood vil fortsatt bli produsert med 0,13-mikrons teknologi, selv om Intel forventes å gå over til 0,09-mikron for sine desktop-prosessorer tidlig neste år.

Deerfield-prosessoren vil bytte navn til LV Fanwood. Dette gjelder Itanium 2 1,4 GHz (1,5 MB L3 cache) og LV Itanium 2 1,0 GHz (1,5 MB L3 cache). Sistenevnte er Intels budsjettserie for Itanium-prosessoren og ble lansert spesielt for kunder som ønsker å teste arkitekturens egenskaper til en relativt rimelig penge (sammenlignet med "high-end" løsningene til flere millioner).

Foreløpig ser det ut som om Itanium-plattformen ikke vil bli flyttet over på 0,09-mikron før 2005, da i form av Montecito.

Nok et spennende moment i Intels prosessorplaner er "Tulsa", som inneholder to prosessorkjerner og vil dukke opp i Xeon-serien - kanskje sent til neste år? Først skal imidlertid Xeon flyttes over på Nocona-arkitektur med klokkefrekvenser varierende fra 2,8- til 3,6 GHz og med 800 MHz busshastighet. Introduksjonen skjer vil skje i løpet av kommende vår.

 

(Kilder: eWeek, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen