Test

Just like heaven

Dette er en filmatisering av boken "If only it were true" som er skrevet av den populære franske forfatteren Mark Levy. Regissør Mark Waters har filmer som "Mean Girls" og "Freaky Friday" bak seg. Men denne filmen er langt fra så koselig som "Freaky Friday."

Klisjè på klisjè

Filmen begynner med Katie Meluas versjon av The Cure-sangen "Just like heaven" mens Elizabeth (Reese Witherspoon), en av filmens to hovedroller, sitter i en fin hage omringet av blomster. Fra første scene skjønner vi at dette blir svært romantisk og noe en bør styre unna dersom man ikke liker klissefilmer. Elizabeth er en pen og vellykket lege som strever for å få fast jobb. Utover arbeidet har hun nesten ingen form for sosialt liv og én dag jobber hun 26 timer i strekk. Sjefen ber henne dra hjem og nekter henne å være der lengre siden hun jobber så mye. Han gir henne i tillegg fast jobb på vei ut døren. Lykkelig drar Elizabeth fra jobben, men krasjer uheldigvis med en lastebil på vei hjem.

Den andre hovedrollekarakteren heter David (Mark Ruffalo). Han flytter inn i ny leilighet i San Fransisco etter sin kones død. I leiligheten møter han plutselig på den kjeftende Elizabeth som mener at leiligheten tilhører henne. Det oppstår selvsagt en konflikt, da begge krever at den andre skal stikke, for å beholde leiligheten for seg selv. I filmen blir man lenge lurt til å tro at Elizabeth er død etter bilkrasjen. Det er hun ikke, hun er i koma. Så vet du det. Det viser seg at det kun er David som kan se og kommunisere med henne.

Skal kobles fra respiratoren

David oppsøker en bokhandel med overnaturlig litteratur for å kommunisere bedre med henne, der møter han bokhandleren Darryl (Jon Heder). En annen karakter som har en sentral rolle er Davids venn Jack (Donal Logue). Han har hjulpet David gjennom den vanskelige perioden etter konens død og stiller opp nå også. Nå er spørsmålet når legene må koble Elizabeth fra respiratoren. De har allerede holdt igjen lengre enn normalt.

Elizabeths søster skriver under på at det er i orden, og da skal selvsagt David redde henne. Filmen handler om disse to menneskenes kjærlighet for hverandre og hvor viktig det er å leve livet samtidig som man står på og strever for karriere og alt annet nødvendig i livet. Måten David snakker til Elizabeth på mens de andre karakterene ikke kan se hverandre er god. Her er det flinke skuespillere som gir filmens handling et løft gjennom gode prestasjoner. Hadde vi fått en snerten vri mot slutten kunne handlingen nesten vært reddet. Det får vi dessverre ikke og det sier seg selv hva som skjer. Søtt nok for noen, men det blir kjedelig for de fleste.

Just Like Heaven   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen