Test

Just Like Heaven

Vi møter Elisabeth (Reese Witherspoon), en ambisiøs lege med null sosialt liv og en stressende hverdag. Blondinen er godheten selv, der hun jobber for å redde alle andres liv enn sitt eget. Det kan kanskje bli litt for uskyldig og godt, men det funker. Stresset etter et døgn på jobb kjører hun hjem for en blind date, den første på evigheter.

David (Mark Ruffalo) på sin side er på en strevsom jakt etter en leilighet. Omsider finner han det perfekte krypinn, og flytter inn umiddelbart. Han plasserer seg selv godt ned i sofaen, spiser potetgull og drikker seg dritings. Hans ensomme og ødeleggende livsstil vitner om en stor sorg i livet. Denne kjekke sjarmerende fyren som kaster bort livet sitt i ensomhet vekker sympati hos seeren.

Ikke virkelig

Ikke lenge etter at David flytter inn får han seg en ubehagelig overraskelse. Midt i stua står en forbannet og hysterisk Elisabeth. Hun påstår hardnakket at det er hennes leilighet og at han må pakke seg ut, men David nekter å flytte. Etter hvert kommer det frem at Elisabeth ikke eksisterer. Hun kan gå gjennom vegger og møbler, og det viser seg at ingen andre enn David greier å se henne. Elisabeth selv husker ingenting om seg selv, og vet ikke om hun er levende eller død. Det hele virker ganske troverdig, selv om det ikke går lenge før publikum skjønner hva som har skjedd.

David er overbevist om at hun er død, og prøver alt han kan på å få henne til å gå over til "den andre siden". Han prøver alt fra eksorsisme til "ghostbusters". Her ligger for så vidt det komiske elementet i filmen, ellers er det stort sett romantikk for alle penga. Ingen ting ser imidlertid ut til å hjelpe for å bli kvitt "ånden", eller hva det nå er. Selv om David synes hun er plagsom, så begynner han etter hvert å få sansen for Elisabeth, og bestemmer seg for å hjelpe henne å finne ut hvem hun er. Han snakker med naboene, og oppsøker endatil en butikk for overnaturlige bøker for å lese seg frem til svaret.

Romantikk

Utover i filmen utvikler det seg et vennskap mellom de to hovedpersonene, som etter hvert utvikler seg til romantiske følelser. Noe som seg hør og bør i romantiske komedier. Kjemien mellom de to er god, og man føler liksom at de bør bli sammen. Problemet er jo bare det opplagte, nemlig at Elisabeth ikke er levende. Men hvis hun ikke er levende, og heller ikke død, hva er hun da?

Alternativ tekst mangler
Mye av handlingen utspiller seg på sykehuset. Foto: UIP

Filmen er lagt opp til at publikum tidlig skal skjønne hva som er "plottet" i filmen. Vendepunktet kommer når Elisabeth begynner å få tilbake hukommelsen sin. Bitvis kommer det frem detaljer fra livet hennes og tiden begynner å løpe ut.

Konklusjon

Dette er slettes ikke en original film. Vi har sett romantiske komedier før, og kan stort sett gjette oss til hva som skjer i grove trekk. Og den har visse likheter med "City of Angels", hvor kjærlighet vokser frem mellom to som ikke eksisterer i samme verden. Når det er sagt, så er det ikke til å skyve under en stol at dette var en utrolig fin film. Skuespillerne er troverdige, og skaper god romantisk stemning på lerretet. Den skal ha all skryt for å gi frysninger, en liten tåre i øyekroken og halvannen time med god underholdning.

Karakter: 7/10

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen