Test

Jumanji

Robin Williams spiller hovedrollen i denne eventyrfilmen fra 1995. Historien i seg selv er fremdeles like sjarmerende. Året er 1969 og vi møter lille Alan Parrish som fornøyd og intetanende sykler rundt i en småby i New England. Lykken er kortvarig, da en berm med mobbere forfølger lille Alan. Han flykter hals over hode inn i skofabrikken som hans far eier. Her skjuler han seg for bøllene som står utenfor og venter. Hans far oppfordrer sin sønn til å gå ut og møte det han frykter. En skal ikke gjemme seg unna problemer, men heller møte de som en mann. Dette er også en rød tråd i filmen, at man skal møte farene som lurer.

Et skummelt funn

Alan ser veldig opp til sin far, og går ut for å ta imot julingen som venter. Blodig og blå kaver han seg opp fra bakken. Med ett hører han det; trommer som dunker rytmisk. Nysgjerrigheten tar overhånd og han følger lyden. Den kommer fra utgravinger ved et bygningsområde. Han finner et spill; Jumanji. Dette er ikke et hvilket som helst spill, men et skummelt og farefylt et. Alan og bestevenninnen Sarah (Bonnie Hunt) starter spillet som ender med forferdelse. Han blir sugd inn i spillet, mens hun blir jagd hylende ut av huset av iltre flaggermus.

26 år går før noen igjen finner spillet. Denne gangen er det søskenparet Judy (Kirsten Dunst) og Peter (Bradley Pierce). Spillet pøser ut en rekke farer av ymse slag; kjempemygg, apekatter og en løve. I tillegg blir de vettskremte når det med ett står en kjempesvær hårete jungelmann i stua. Dette viser seg å være den voksne Alan Parrish (Williams), som alle trodde var død for lenge siden. Alan, Judy og Peter leter opp Sarah for å spille ferdig det spillet som ble startet for 26 år siden. Ved å fullføre spillet vil ting bli normalt igjen.

Alternativ tekst mangler
Herr Williams klarer faktisk å bli tatt til fange av et brettspill!

Kjært gjensyn

Dette er en eventyrfilm hvor alt kan skje. For oss som så denne filmen som barn er dette et kjært gjensyn med den fargerike gjengen som flykter fra elefanter, edderkopper og krokodiller. Det er imidlertid ikke til å unngå å legge merke til at filmen faktisk er fra midten av 90-tallet. Den gang var "Jumanji" superspennende og troverdig, men ting har forandret seg. Målgruppen den gang har blitt voksne, og filmpublikum generelt har blitt mer kresne.

Jumanji (Deluxe Edition)   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen