Test

Julian Berntzen - Rocket Ship Love

Bergenseren Julian Berntzen har god teft for å lage konseptalbum. Nå er han aktuell med "Rocket Ship Love", hvor han også følger opp med en historie i bakgrunnen av albumet. I kjølvannet av 2001-debuten "Waffy Town" utga Berntzen i 2003 oppfølgeren "Pictures In The House Where She Lives", og har nå bygd videre på konseptet.

Den ukronede norske kongen av konseptalbum.
Den ukronede norske kongen av konseptalbum.

På "Rocket Ship Love" er Berntzen ferdig med historier om en fantasiby og bildene i huset til den sentrale karakteren Mary, men skulle du tro "Rocket Ship Love" ikke skulle by på sjarmerende og underlige historier, så tro om igjen. Platen er spekket med en nokså underfundig fortelling om den trauste Johnny. Han ender opp med å rømme inn i sin barndoms fantasi-superheltverden gjennom tegneserien "Rocket Ship Love."

Høyst profesjonelle saker

Den korte introlåtenIntro/Overtûre gir lytteren en forsmak på hva albumet representerer, nemlig sjarmerende, artig og rett igjennom profesjonell melodiøs musikk. Der introen forsvinner inn i den mye radiospilte tittellåten Rocket Ship Love, med åpningslinjer som «Sparkle every frame/comic book champagne/speach bubbles go straight to my head» viser Berntzen at han virkelig kan dette med å skrive låter. Alle sangene på albumet er skrevet av Berntzen alene, med unntak av den rolige Clouds Will Pass, som er skrevet av Sondre Lerche.

The Beatles og The Zombies i ny innpakning

Det er helt klart en rød tråd gjennom dette albumet, og sangene skifter mellom å være triste og skikkelig upbeat. Innimellom kan man skimte stringkvartetten som Berntzen en gang har vært medlem av, og det gir en flott atmosfære til sangene. Innflytelsene er mange, og man kan godt kalle "Rocket Ship Love" for en høyst 60-talls inspirert plate. Sanger som Johnny og Sunny Street suggererer direkte til band som The Beatles og The Zombies, men har samtidig en elektronisk og moderne touch.

Framtiden ser lys ut for talentet Berntzen.
Framtiden ser lys ut for talentet Berntzen.

Når sant skal sies, så kan det ta noen runder før lytteren vil forstå albumet, men når det først sitter, så sitter det. Kanskje var akkurat det Berntzens intensjon; å skape et univers av velskrevne sangtekster og harmoniske lyder som krever et godt sett med ører for å tre inn i hans verden.

Rainbow Mixtures har Berntzen tatt tempoet opp et par hakk, og slått til med rock. Det kler både stemmen og konseptet til herr Berntzen veldig godt.

Konklusjon

Om du setter pris på melodiøs pop som byr på noe mer enn et strømlinjeformet mainstream-format, er dette garantert platen for deg. Gode tekster går hånd i hånd med albumets konsept, og "Rocket Ship Love" vinner seg på det faktum at albumet serverer annerledes popmusikk, som samtidig appellerer til et bredt publikum.

Julian Berntzen er i en klasse for seg selv, og klarer nok å ta den gjennomsnittlige lytteren med på en galaktisk reise i sitt romskip fylt med underlige sangtekster og orkestrale toner.

Julian Berntzen Rocket Ship Love   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen