Julia Roberts-reklame bannlyst i Storbritannia

Julia Roberts' reklameplakat bannlyst i Storbritannia

Myndighetene mener bildet er overretusjert

Advertising Standars Authority (ASA) er organet for reklamebransjen i Storbritannia. Deres oppgave er å godkjenne hvilke reklamekampanjer som får se dagens lys i området, noe som fører til at de fra tid til annen må avslå en rekke reklameplakater fordi de ikke holder standardene organet har satt.

Overretusjert: Dette bildet ble ikke godkjent fra ASA fordi de mener bildet er misvisende.
Overretusjert: Dette bildet ble ikke godkjent fra ASA fordi de mener bildet er misvisende.

En av de siste de måtte takke nei til skal være en reklameplakat fra Lancome. Plakaten viser en tydelig overredigert versjon av den velkjente skuespillerinnen Julia Roberts, noe ASA mener ikke holder mål. ASA begrunner avslaget med at reklameplakanen er villedende på forbrukerne, og påpeker blant annet skuespillerinnens retusjerne hud som rett og slett for godt til å være sant, melder Ny Daily News.

– Kjennelsen viser at ASA erkjenner reklamebransjens uærlighet med bruk av overdreven retusjering. Bilder av feilfri hud og super-slanke bodysuits er overalt, men de reflekterer ikke virkeligheten, forteller parlementsmedlem Jo Swinson til BBC.

Denne nyheten kommer bare en måned etter at den Amerikanske organisasjonen for medisin gikk ut i mediene og ba reklamebransjen om å slutte med “endring av fotografier på en måte som kan fremme urealistiske forventninger til kropp."

Norges beste mobilabonnement

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen