Julerabatter på Power6 og Opteron hos IBM

I en begrenset periode før årsslutt tilbyr IBM svimlende 40-74 prosent rabatt på visse Opteron-servere. Dette inkluderer følgende modeller:

  • LS21 (bladserver)
  • LS41 (bladserver)
  • System x 3755

I tillegg går selskapet ut med en aggressiv pris på System p (rundt 40 prosent). Dette er etterkommere av gode gamle AS/400 og er rent teknologisk helt tilsvarende System i. De rettes mot et rent Unix/Linux-segment.

Noe av spenningsmomentene med disse maskinene er svært høy feiltoleranse, hardwarevirtualisering (partisjonering) og selve Power6-prosessoren. I skrivende stund fås Power6 i klokkefrekvenser på 3,5-, 4,2- og 4,7 GHz. Rent ytelsesmessig er maskinene kjent for å ha høy kapasitet.

Rabattene omfatter også systemer med Power5+ - eksempelvis System p 570, 590 og 595.

Selv om prosentsatsen er høyere på AMD-systemene, kan rabatten på System p utgjøre flere hundretusener av kroner dersom man går på de større modellene. 

Har du fortsatt penger igjen på IT-budsjettet for i år, kan du altså gjøre et realt kupp hos IBM nå. I tillegg er det verdt å nevne at det er kvartals- og årsavslutning også hos andre serverleverandører, så sjansen er stor for at du kan spare penger.

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen