Juleorm i lynmeldinger

En ny orm er oppdaget som angriper lynmeldingstjenester fra AOL, MSN, Yahoo og ICQ. Ormen infiserer PCen hvis brukere klikker på vedlegget som kommer med lynmeldingen. Dette melder sikkerhetsselskapet IMlogic.

Ormen heter IM.GiftCom.All og den prøver å lure brukere til å tro at det er venner og kjente som har sendt den. Meldingen kommer med en tilsynelatende harmløs julenissefil. Hvis brukere klikker på filen popper det opp et bilde på skjermen av en julenisse, og installerer samtidig rootkit på PCen. Rootkit er et program som brukes av hackere til å skjule forekomst av spyware og andre ondsinnede programmer på PCen. Ormen sender seg videre til alle i kontaktlisten i lynmeldingsprogrammet.

Det blir stadig vanligere å spre ormer via lynmeldinger og ikke alle brukere er klar over risikoen. Det er lett å la seg friste til å klikke på vedlegg og lenker som dukker opp i meldinger, spesielt hvis de tilsynelatende kommer fra venner og kjente før jul.

I tillegg til å være forsiktig med å klikke på vedlegg og lenker du får via lynmeldinger, kan du også installere et antivirusprogram som overvåker PCen kontinuerlig. Det finnes veldig mange slike programmer, men vi kan anbefale gratisprogrammet AVG Anti-Virus Free Edition. Det kan du laste ned her (for Windows). Du kan eventuelt lese mer om programmet på free.grisoft.com.

Kilder: CNET news.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen