Robotene fra General Motors hjelper gladelig til med å pakke inn alle julepresangene. (Bilde: General Motors)

Julenissen får robothjelp

Nissens alvehjelpere blir snart arbeidsløse med denne utviklingen.

Bilgiganten General Motors har ikke rent få roboter i sitt arsenal, men i motsetning til kamprobotene fra Star Wars-universet, sysler de 25 000 industrirobotene først og fremst med bildeler.

Nå som det nærmer seg jul, hadde likevel noen av dem et inderlig ønske om å gjøre noe annet, for én gangs skyld. Dermed ble de ansatt av selveste Julenissen for å hjelpe de hardtarbeidende alvene med å pakke inn julegaver.

Robotpionerer

Robotene har nemlig blitt programmert til å utføre de delikate oppgavene som er involvert når det kommer til å pakke inn skjøre gaver. Dette er ikke ment for tull og tøys, men er et seriøst eksperiment fra GMs sin side for å videreutvikle robotikk og samlebåndssystemer.

I dag blir roboter for det meste brukt innen industri, og forskning på hvordan dette kan gjøres mer fleksibelt for framtiden er noe de fleste produsenter er interesserte i. Selv om det også dreier seg om å pakke inn gaver.

Følg oss på Facebook
Lik oss på Facebook

General Motors startet å bruke roboter allerede i 1961. Samarbeidet med robotguru Joseph Engelberger resulterte i den første industrielle roboter på en GM-fabrikk, og dette blir ansett som å være en teknologisk milepæl.

Se videoen der juleroboten hjelper til med å pakke inn gavene:


(Kilde: Autoblog)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen