Guide
Julenissen har mange spennende ting å legge under juletreet til Gameren i år. (Bilde: istock 7026592/Hardware.no)

Julegavetips til gameren

Lurer du på hva du skal legge under juletreet?

Selv om jula er godt over en måned unna, har julegaveshoppingen startet for mange. Det lureste er tross alt å komme julestria i forsprang, og bli ferdig med all gavehandling før den hvitkledde, glitterbelyste måneden faktisk begynner.

I dag skal vi ta for oss hva slags gaver du kan kjøpe til en person som elsker å spille PC-spill. En fyr som setter pris på dingser, gjerne med et par ekstra LED-lys, og med fokus på kvalitet i alle former og farger. Vi kaller personen for gameren.

La oss begynne i det små, før vi tar skrittet over til dyrere og dyrere ting.

Hvis du ikke er ute etter å tømme hele lommeboken din på spillutstyr, er dette kategorien for deg. Spilltilbehør, slik som et mekanisk tastatur eller en spillmus, kan gjerne koste en del, men tilbehør til spilltilbehøret er ofte en oversett og morsom kategori, med en langt hyggeligere pristerskel.

La oss for eksempel si at vennen din nettopp har kjøpt seg en lekker ny spillmus, og du leter etter en gave til han. Allerede har vi to strålende gaveforslag:

Musematte

Uten en skikkelig musematte vil ikke spillmusen kunne yte sitt beste, og det kan fort bli irriterende å spille spill med raske bevegelser. Akkurat hva slags musematte du vil ha kommer mye an på personlig preferanse og hva slags mus du har. Vårt generelle valg er imidlertid at du bør gå for mykt materiale hvis spillmusen er liten og lett, som Roccat Savu, mens harde musematter kan passe bedre til deg med en tungspillmus, som for eksempel Mad Catz R.A.T. 9.

Prisen for en god musematte varierer fra 50 kroner og helt opp til 300 kroner. De kommer i alle slags former, farger, størrelser og med ulike materiale, så her gjelder det å holde tunga rett i munn når du velger hvilken musematte du vil ha.

Finn en musematte på Prisguide

Musebungee

Et annet tilbehør til spillmusa er en såkalt «Bungee». Dette er en liten sak du drar musekabelen via, slik at du skal slippe at musekabelen fester seg i ting, eller drar mot pulten og skaper uønsket friksjon. Ja, det er uten tvil et nisjeprodukt, men når du først er ute etter tilbehør til spilltilbehøret ditt så kommer det raskt opp på dette herlige nerdenivået. Med en musebungee er du på god vei opp til toppen av haugen blant gamere.

Det finnes flere alternativer å velge imellom her, og prisene er omtrent like. Hvis du bare er ute etter en dings som holder musekabelen på plass, vil du måtte ut med rundt 150 kroner. Her har både Razer, Geil og Corsair enheter å by på, hvor alle tre gjør omtrent nøyaktig den samme jobben.

Hvis du vil kombinere behovet for en musebungee med flere USB-utganger kan du ta en titt på Roccat Apuri, som har kan by på både bungee-funksjonaliteten og fire USB-utganger i front. Denne koster imidlertid litt mer enn konkurrentene, og du må ut med drøyt 250 kroner for en slik sak.

Ikke heftig nok? Bli med over til neste side, så skrur vi opp prisen »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen