Julegavetips Julegavetips:  500 - 1000 kroner

(Bilde: Montage: Akam.no, Istockphoto)

Hva med et hjelmkamera til jul?

Vi viser deg hva du kan kjøpe for en tusenlapp.

Julegaver kan kjøpes i mange forskjellige prisklasser, og i denne artikkelen tar vi for oss gaver som koster mellom 500 og 1000 kroner. I denne prisklassen begynner det å bli mye spennende gaver å velge mellom, men vi har plukket ut 5 favoritter som garantert vil falle i smak og hos de fleste fotointeresserte.

Les også: Julegavetips til under 200 kroner

Som i de tidligere julegavetipsene vi har presentert her på Akam, tar vi utgangspunkt i produkter man kan kjøpe via nettet. Husk at man bør beregne god tid om man vil ha produktene i posten før jul. De forskjellige nettbutikkene opererer med forskjellige tidsfrister for når man senest kan bestille for å få produktet før jul, men vi anbefaler å bestille julegavene så tidlig som mulig for å ha litt tid å gå på ved en eventuell forsinkelse.

Julegavetips 1:

Hjelmkamera

ContourROAM Hjelmkamera er et billig hjelmkamera som både tåler støv og vann.
ContourROAM Hjelmkamera er et billig hjelmkamera som både tåler støv og vann.

Er barna dine av den aktive sorten? Da er et hjelmkamera en knallfin julepresang. For et par år siden var slike kameraer ganske dyre, men også her har den teknologiske utviklingen kommet forbruker til gode. I dag får man kjøpt slike modeller fra omtrent 1000 kroner og oppover.

Modellen til høyre er en litt aldrende modell fra produsenten Contour. Den tåler både støv og vann ned til 1 meter, og man kan feste den til stort sett hva man vil. Kameraet filmer i full HD 1080p, men innstillingene må man sette på forhånd. På selve kameraet er det bare en knapp - opptaksknappen.

Les også: Julegavetips: Kamera for barn og unge

ContourROAM Hjelmkamera i prisguiden.

Julegavetips 2:

Fotoredigeringsprogram

Adobe Lightroom 4 er et kritikerrost bildebehandlingsprogram.
Adobe Lightroom 4 er et kritikerrost bildebehandlingsprogram.

Det å ta bilder er i seg selv bare halve jobben. Skal sluttresultatet se bra ut bør man ha et skikkelig bilderedigeringsprogram. Man trenger ikke nødvendigvis å svi av tusenvis av kroner på Adobe Photoshop. Man kommer langt med blant annet bildebehandlingsprogrammet Lightroom 4.

Da Adobe lanserte Lightroom 4 valgte de samtidig og kutte prisen ganske kraftig fra forrige versjon. At produsenter kutter prisene på produktene sine passer oss forbrukere utmerket, og nettopp dette gjør at programmet sniker under grensen vår på 1000 kroner.

Selve programmet er alt en liten fotospire trenger for å lære seg mer om enkel arbeidsflyt fra bildet blir lastet inn på datamaskinen til man sitter med det ferdige resultatet som kanskje fortjener hedersplassen over peishyllen. Det finnes også andre rimeligere bildebehandlingsprogram i denne prisklassen, og disse har vi skrevet litt om i denne artikkelen.

Les også: Nytt, oppdatert og med bedre støtte

Lightroom 4 i prisguiden.

Julegavetips 3:

Fargekalibreringsutstyr

Spyder4 Express sørger for at fargene på skjermen din er riktige.
Spyder4 Express sørger for at fargene på skjermen din er riktige.

Dette gavetipset er nok ikke for de aller fleste, og passer nok best til de som er litt ekstra opptatt av at fargene på bildene sine skal være gjengitt korrekt. De fleste har opplevd at bildene man printer ut ikke ser helt like ut som når man satt og redigerte de på datamaskinen. Grunnen til dette er ofte at forskjellige PC-skjermer gjengir det samme bildet forskjellig, noe som kan gjøre det vanskelig å stole på den gjengivelsen av bildet man har på skjermen foran seg.

Spyder 4 Express er et hendig, lite verktøy som kan hjelpe deg med å sørge for at alle skjermene dine gjengir farger og kontraster likt. Dermed kan man redigere bilder og være trygg på at bildene får de resultatene man ønsker.

Spyder 4 Express i prisguiden.

Julegavetips 4:

Fjernkontroll med timer

Hänhel Giga T Pro er en fjernkontroll, timer og intervallometer i ett.
Hänhel Giga T Pro er en fjernkontroll, timer og intervallometer i ett.Foto: Japanphoto.no

Skal du virkelig utnytte mulighetene til kameraet ditt, er en fjernkontroll med timer veien å gå. Denne godbiten har en modul som festes i blitsskoen, og som styrer kameraet via inngangen til fjernkontrollen til kameraet. Det er derfor viktig at man kjøper riktig type fjernkontroll til riktig kameramodell for at den skal fungere.

Med Hähnel Giga T Pro kan man styre kameraet uten å måtte være i nærheten en gang. Fjernkontrollen bruker radiosignaler for å styre modulen til kameraet, og har en rekkevidde på 100 meter. Den er heller ikke avhengig av fri sikt som for eksempel IR-stråler, så du kan fint styre kameraet fra stua om det står i hagen din.

Selve modulen kan overstyre kameraets innstillinger for blant annet lange eksponeringer, vanlig fjernutløsning og intervallfotografering. På denne måten kan man velge at kameraet skal ta et bilde hvert tiende sekund, om man ønsker det. Derfor passer denne fjernkontrollen utmerket til timelapse-fotografering, noe vi har tatt grundig for oss i denne guiden.

Les også: GUIDE: Timelapse del 1

Hänhel Giga T Pro i prisguiden.

Julegavetips: 5

Tegnebrett

Wacom Bamboo Fun Pen & Touch.
Wacom Bamboo Fun Pen & Touch.

Til slutt i dagens oversikt over gaver til under tusenlappen, er et tegnebrett. Enhver som driver med fotoredigering vet hvor vanskelig det kan være å til detaljer når man skal gjøre små justeringer med en overfølsom mus eller en altfor dårlig pekematte på en bærbar maskin.

Da kommer et tegnebrett godt med. Også dette produktet finnes i massevis av varianter, og ofte er de veldig dyre. Tegnebrettet vi har tatt med i dag ligger mellom 500 og 1000 kroner i pris, og gir brukeren akkurat hva han trenger. En tegneflate og en digital penn.

Wacom Bamboo fun pen touch i prisguiden.

Er du på jakt etter flere tips til julegaver, men synes 1000 kroner er litt mye penger å bruke per julegave? Da kan du sjekke ut tipsene våre i julegavetips for de med et begrenset budsjett, og julegavetips for de som kan koste på seg opp til femhundrelappen.

Les også: 10 tips for bedre bilder fra julebordet

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen