Julegavetips Julegavetips:  200 - 500 kroner

(Bilde: Montage: Akam.no, Istockphoto)

5 nye julegavetips

Vi viser deg hva du kan kjøpe til fotoentusiasten for 500 kroner.

Julen rykker stadig nærmere, og det blir mer og mer aktuelt å begynne planleggingen av julegaver. Enkelte er ute i god tid, mens andre kanskje drøyer litt. Er du av typen som vanligvis venter til siste sekund før du starter med julegavehandlingen? Da skal vi hjelpe deg å komme litt tidligere i gang i år. Her har du flere tips til hva du kan hande til datteren, sønnen, mamma, pappa, kona eller venner til jul, og som vanlig er det flere fotoprodukter vi har funnet frem.

Les også: Julegavetips til under 200 kroner

Som i de tidligere julegavetipsene vi har presentert her på Akam, tar vi utgangspunkt i produkter man kan kjøpe via nettet. Husk at man bør beregne god tid om man vil ha produktene i posten før jul. De forskjellige nettbutikkene opererer med forskjellige tidsfrister for når man senest kan bestille for å få produktet før jul, men vi anbefaler å bestille julegavene så tidlig som mulig for å ha litt tid å gå på ved en eventuell forsinkelse.

Julegavetips 1:

Fotoramme

En digital fotoramme er en kjempefin gave - Denne modellen er fra Pinell.
En digital fotoramme er en kjempefin gave - Denne modellen er fra Pinell.

En knallfin gave til en rimelig penge er enkle fotorammer. Man får det man betaler for, men 250 kroner er ikke en verst pris for en hyggelig gave til for eksempel en søster eller bror.

Fotorammer får man i forskjellige størrelser og til forskjellige priser, men en liten og enkel fotoramme som kan stå på en hylle på jente- eller gutterommet faller alltid i smak. Modellen til høyre har en skjermstørrelse på 17,78 cm (7 tommer) og har støtte for en rekke forskjellige minnekort.

Gir du fotorammen til en i nær familie kan man i tillegg legge inn litt bilder på rammen slik at den som får gaven blir overrasket av hyggelige bilder av for eksempel familien.

Pinell digital fotoramme i prisguiden.

Les også: Julegavetips: Kamera for barn og unge

Julegavetips 2:

Minnekortleser

Akasa InterConnect Pro er en smart minnekortleser.
Akasa InterConnect Pro er en smart minnekortleser.

En kjempesmart gave som de aller fleste fotointeresserte vil bli glade for, er en praktisk minnekortleser. Ofte har familien en rekke forskjellige kameraer, og er man uheldig har alle forskjellig standard for overføringskabel. Slike kabler er lett å rote bort, og om man ikke har en kortleser integrert i datamaskinen kan man lett havne i en situasjon hvor bildene bare blir liggende på kameraet.

En minnekortleser koster ikke mange hundrelappene, og ofte får man flere funksjoner enn bare å lese forskjellige typer minnekort. Det finnes en rekke forskjellige modeller på markedet som i tillegg fungerer som en USB-hub, en kjekk egenskap for folk som har mange dupeditter liggende rundt datamaskinen. Derfor er denne gaven perfekt både til fotoentusiasten og teknologientusiasten som elsker forskjellige gadgets. Det får man nemlig aldri nok av.

Akasa Interconnect Pro i prisguiden.

Les også: SNIKTITT: Canon EF 24-70 mm F4L IS

Julegavetips 3:

Minivater

Hama toveis vater, en fin gave til fotoentusiasten.
Hama toveis vater, en fin gave til fotoentusiasten.

Akkurat dette tipset egner seg best om man skal gi en gave til en skikkelig fotoentusiast. En viktig ting når man fotograferer med stativ, er å sørge for at kameraet står rett slik at horisonten og vinklene i bildet blir rett.

Mange av de nyeste kameramodellene på markedet har vater innebygd, men det er slett ikke alle. Da passer et vater som man kan sette i blitsskoen kjempefint. Det er selvfølgelig en forutsetning at kameraet har en blitssko slik at man får festet vateret.

Hama toveis vater til blitssko i prisguiden.

Julegavetips 4:

Fjernutløser

Canon Fjernkontroll RS-60E3 passer til stort sett de fleste av produsentens speilrefleksmodeller.
Canon Fjernkontroll RS-60E3 passer til stort sett de fleste av produsentens speilrefleksmodeller.

Tilbehør til speilreflekskameraer er alltid et godt julegavetips til fotoentusiasten. Har man et begrenset budsjett kan en fjernutløser til kameraet være et godt valg. Det finnes en drøss av forskjellige modeller på markedet som passer til forskjellige kameraprodusenter, og man må passe litt på slik at man finner riktig modell til riktig kamera.

De fleste av kameraprodusentene lager egne modeller til sine kameraer, og disse kan man som regel kjøpe til en relativt grei pris. Man har imidlertid valget om å velge en uoriginal utløser, som ofte gir flere funksjoner uten at de koster så mye mer.

Også her er det viktig å holde tunga rett i munnen slik at man ikke kjøper en fjernkontroll som ikke passer til kameraet det skal brukes på. Vanligvis kan slike kontroller brukes på en rekke modeller, så sjekk at kameramodellen din er på listen over kompatible modeller. Modellen til høyre fra Canon passer blant annet til alle speilrefleksmodellene til Canon fra 300D og opp til 60D, samt 1000D og 1100D. Den kan også brukes på entusiastkompaktmodellene G10, G11 og G12.

Canon Fjernkontroll RS-60 E3 i prisguiden.

Julegavetips: 5

Ekstern blits

Mecablitz 24 AF-1 for Nikon.
Mecablitz 24 AF-1 for Nikon.

Dagens siste tips er en skikkelig godbit. En ekstern blits er en gave som enhver fotoentusiast vil sette pris på. Eksterne blitser er som regel veldig dyre, men det finnes noen merker som sniker seg akkurat under vår prisgrense på 500 kroner.

Blitsen til høyre er en liten, kompakt blits fra blitsprodusenten Metz. Den er mye kraftigere enn blitsen som er innebygd på de fleste kameramodeller, og gir en jevnere belysning av motivet. Den har et ledetall på 24 på ISO 100, og selve blitsreflektoren kan vippes for om man heller ønsker å belyse motivet med indirekte lys.

Blitsen regner ut hvor mye lys den skal kaste for riktig eksponeringen via kameraet, slik at man må kjøpe den modellen som passer til det kameramerket man har. Blitsen har egne modeller til blant annet Canon, Nikon, Pentax, Samsung, Sony, Konica Minolta, Olympus og Panasonic.

Metz Mecablitz 24 AF-1 i prisguiden.

Er du på jakt etter flere tips til julegaver, men synes 500 kroner er litt stivt? Da kan du sjekke ut tipsene våre i artikkelen for de med begrenset budsjett.

Les også: 10 tips for bedre bilder fra julebordet

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen