Julegavekameraer - del 4

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Se større bilder og spesifikasjoner i produktguiden

Dette kameraet er kanskje det mest spennende kameraet vi har testet til nå. Sjelden har vi sett så mange gode egenskaper samlet i et så lite kamerahus.

De fleste kompaktkameraer har kun 3x optisk zoom og stort sett ingen ordentlig vidvinkel. Her kan Ricoh Caplio r2 skryte av nesten 5x optisk zoom og vidvinkel tilsvarende 28mm. I den lange enden, kan du zoome inn til tilsvarende 135mm. Det gir kameraet et meget anvendelig zoomområde, som bør dekke de aller fleste behov.

Dette er først og fremst et point and shoot-kamera, som ikke vil tiltale dem som ønsker full kontroll over fotograferingen.

Se hele testen av Richo Caplio R2 her.

Den største innvendingen vi har mot dette kameraet er LCD-skjermen. Selv om den er stor, på 2,5 tommer, og kontrast og lysstyrke kan justeres etter forholdene, så har den også noen mangler. Oppløsningen er beskjedne 114000 piksler, noe som er lite for en så stor skjerm. Skjermen kunne også vært bedre i dårlig lys, og oppdateringsfrekvensen er lav, så det gir hakkete bevegelser på skjermen. Fotograferer du kun i godt lys, vil skjermen gjøre jobben bra, men i dårlig lys kan du få problemer. Her kunne det vært på sin plass med en optisk søker.

Hva angår autofokusen, så var dette kameraet i særklasse. Autofokusen var ganske enkelt lynrask, utmerket i mørket, og ganske så presis. Vi har aldri sett maken på et kompaktkamera.

Se bildene vi har taet med kameraet i galleriet.

Makrofunksjonen var også svært god. På vidvinkel kunne kameraet fokusere ned til en avstand av 0,7cm fra motivet. På hastighet (bortsett fra autofokus), så kameraet også over gjennomsnittet på alle områder, så nær som antall enkeltbilder med blits på 10 sekunder. Her var resultatet gjennomsnittlig.

Det var heller ikke noe å utsette på brukervennligheten.

Noe av årsaken til å så få produsenter lager kompaktkameraer med ordentlig vidvinkel er at det følger en del vanskeligheter med. Det ene er at det er vanskelig å laget et objektiv som er skarpt både på vidvinkel og tele, og dette blir vanskeligere jo lengre det går i begge retninger, det andre er at kromatisk aberrasjon og flares. Ricoh har på en imponerende måte klart å kontrollere disse problemene, noe som resulterer i utmerket bildekvalitet, både når det gjelder skarphet over hele bildet, støy og kromatisk aberrasjon.

I testen vår hadde vi denne konklusjonen: Dersom kvaliteten på skjermen ikke plager deg, og du ikke har behov for å ta opp video som trenger høy oppløsning, så er dette nesten det perfekte kameraet. Selv har det alt det jeg har savnet på alle tidligere digitale lommekameraer: Hurtighet, vidvinkel og batterikapasitet. Dette kameraet anbefales på det varmeste.

Se hele testen av Richo Caplio R2 her.

Nå ser det ut som Caplio R2 kan være vanskelig å få tak i, da det er i ferd med å bli erstattet av Caplio R3. Dette har vi ikke fått testet ennå, men se Produktguiden vår for andres tester av Caplio R3.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen